+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Selasa, 16 Ogos 2011

Arghh.. keinginan aku untuk kahwin semakin bertambah..

2:12:00 PTG

Share it Please
Bilakah masanya untuk aku..?
Sedang aku duk godek-godek dalam FB.. aku ternampak la..satu adegang yg panas untuk dibicarakan dalam bulan puasa ni....Seorang lelaki dan seorang perempuan.. melakukan sesuatu.. cuba korang fikirkan apa yg mereka lakukan..? Mereka membuat aku jelous babe.. Arghh..membuat keinginan aku untuk berkahwin semakin bertambah.. cilakat punya olang ma..  Perbuatan mereka ni.. tak salah sebenarnya.. berpeluk-pelukan.. berpegang-pegangan tangan .. tak salahlah..sebab mereka ni sudah kahwin la..

Tapi apa yg salahnya..?
Banyak kes la bro.., suami isteri berposing dalam keadaan manja bermesraan.., pakaian si isteri tersayang pula sendat dan ketat di dalam baju persandingan.., kemudian diambil gambar mereka. Jika untuk tatapan diri sendiri dan keluarga terdekat memang OK... Tetapi, ada juga pasangan yang gatal meng-upload gambar romantis mereka itu ke dalam Facebook dan blog.... Kalau pakaian si isteri imej 'ala-ala alim agama', mungkin selamatlah,... tetapi yang ini baju kain satin, potongan sendat dan jarang pula tu... Sampaikan semua benda pun nk keluar..  Alamat, stalker curi dan kena fantasi lah !

Jika berbalik kepada Islam.., Islam ternyata melarang wanita-wanita Islam bermegah-megah dengan daya tarikan seksual dan kecantikan yang mereka ada.... Allah memberikan nikmat kecantikan wajah dan tubuh badan kepada wanita-wanita tertentu sebagai ujian kepada nafsu kaum lelaki dan juga ujian terhadap wanita-wanita terbabit.... Ini kerana Allah mengarahkan wanita-wanita Islam.. agar memelihara aurat sepenuhnya dan memastikan kecantikan fizikal dirinya hanya dapat dinikmati dengan sangat seronok oleh lelaki yang halal baginya iaitu sang suami suatu hari nanti.... Kalau tak.. habis semua wanita macam ni kena rogol oleh lelaki-lelaki macam aku ni..--gurau je--

"Menunjuk-nunjuk kecantikan, membawa padah pada harga diri sendiri....."
Kata2 tokoh terkenal.. fattah..--haha--

Trend Bermegah-Megah Dengan Kecantikan Di Kalangan Muslimah 
Tudung baru ditempah disarungkan ke kepala. Badan dipakaikan dengan set baju kurung corak istimewa yang dibeli dari butik Muslimah tersohor.... Muka disolek dengan 'make-up” yang tebal dan warna gincu yang menggoda..... Beberapa 'pose' yang comel dan menawan diberikan kepada si pengambil photo.... Akhirnya, sebuah imej Muslimah yang ayu dan anggun siap sedia diabadikan dalam bentuk gambar.... Tidak puas untuk sekadar tatapan sendiri..., gambar yang cantik berbusana itu dimuat-naik ke laman sosial dan blog sendiri agar dapat dilihat oleh rakan-rakan dan pelawat-pelawat.... Pujian dan komen yang indah dari pelawat lantas membuatkan diri bangga di atas kecantikan yang dimilikinya....

Renung-renungkan. Selamat beramal... untuk dapatkan cerita sebelum ini pasal kes macam ni..boleh terjah sini.. sini...dan sini..

19 comments:

  1. nape tkleh mau follow ini blog...??tertarik dgn en3 ni...mmg kebnykkan org wat cmnie skang...ckp muslimah tp tgk baju, wowww...stalker2 smua melan*** la tgk gmbr2 dia kt fb tu...

    BalasPadam
  2. bergaya mesti kene pada tempatnya :D

    BalasPadam
  3. :) betol2..dunia akhir zaman

    BalasPadam
  4. kecantikkan bukan utk tunjuk or pamer kat orang lain...kalau tak cantik lagi la jgn pamerkan..:P

    BalasPadam
  5. kahwin nanti takyah ambik gambar...^^

    BalasPadam
  6. nanti kawen jgn upload gmbr menjolok mata lak.. xpasal2 org lain bt entry pasal awk pulak.. hahhah.. :P

    BalasPadam
  7. biarlah cantik dan seksi hanya di mata suami, kesian suami pun bayar mahar nak pulak buat free show kat orang lain ^_^

    BalasPadam
  8. oh yeah.sgt setuju lah. err encik fatah tokoh terkenal ye? sy nk copy kata2 anda n tempek kt status fb. hehe

    BalasPadam
  9. hadoi....insafnye aku..aku kawen nnt aku pakai jubah je sudah la..

    BalasPadam
  10. opsss !!! Rasanya if nak amik gmbr pun biarlah untuk tatapan sendiri. Tak perlu kot nak tayang dalm fb =)

    BalasPadam
  11. berhias tu bia la utk suami je..=)

    BalasPadam
  12. wah nak kawen dah ker????cepat ler cari calon.... :)

    BalasPadam
  13. memang wajib kawin dah nih..haha

    BalasPadam
  14. @alfiEen wrsi : tak boleh ke follow ke..? cuba lg..?

    BalasPadam
  15. @adylia Qarissa : yup

    @Rosnajihah : erm.. sekarang ni r..

    @iyan : aku tak cantik..tp hencem cikit je..haha

    @cello191 : kena la ambik jugak..tp utk simpanan kita2 aja..

    BalasPadam
  16. @sheezshira : tak ada la..korang semua yg power sebab sudi baca blog aku..haha

    @cik farah : hehe..xmo..xmo

    @pija :aku setuju..

    @lieyda : hehe..aku gurau je la..

    BalasPadam
  17. @yayath : tima kasih..

    @oligo : lantak ko la..

    @eema : yup..aku stuju kot.

    @daya : haha..yup ..aku stuju.

    @cik kasut : kalau boleh skrang jugak nk kahwin..tp sapa la nk kat aku ni

    @suraiya : hehe..no komen..

    BalasPadam

Terima Kasih :D