+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Khamis, 22 Disember 2011

Rasuah Is the Best Way to Successzzzzz...

8:00:00 PG

Share it Please
Hahaha... baru dapat upload gambaq aku.. demm server UniMAP.. slow macam siput babi...  Pada hari selesa lepas, ala kelmarin dulu la.. Pusat Kejuruteraan UniMAP ada menganjurkan Pertandingan MuROC peringkat Internal... Pertandingan ini diadakan untuk pemilihan team robot bg mewakili UniMAP ke peringkat kebangsaan yg akan diadakan pada bulan Febuari Tahun depan. 

Seperti biasa, ada 3 ketegori yg dipertandingkan. Paintball, Firefighting dan Rope Climbing. Pengajuran kali ini boleh aku katakan FAIL... dengan marsial yg berat sebelah dan PPK Mekatronik (PPK aku r) diboikot dan disabotaj... Seburuk- buruk marsial MMU, buruk lagi marsial ni.. Gile ke ape? benda cam ni pun nak main rasuah ke? 

Rasulullah SAW bersabda bermaksud:
 “Allah melaknat pemberi rasuah dan penerima rasuah dalam hukum.”
(riwayat Ahmad, Termizi, Ibnu Hiban).

Ha.. inilah hasilnya aku tak tidur lena 3 malam berturut-turut, nak siapkan benda ni la.. Rope Climbing robot..
Alhamdulillah, game ini team aku menang dan dapat pergi ke Peringkat Kebangsaan..

cuba teka.. yg mana satu aku?

Aku malas r nak cerita panjang.. yg lepas tu biarlah lepas..  Jadi secara keseluruhan, PPK Mekatronik mendapat Johan dalam Rope Climbing dan Fire Fighting.. Bagi game Paintball, team kami boikot perlawanan sbab marsial yg berat sebelah.. 


Adat permainan, ada yg menang dan ada yg kalah.. Pasal lain kami semua puas hati, tp pasal game Paintball, kami agak terkilan jugak r dengan keputusan judge yg bagi -5 kat team kami...  Untuk pengetahuan korang semua, team Robot Mekatronik, kami buat sendiri robot kami.. dan terpaksa berjaga malam utk siapkan.. lagipun masa yg kami ada hanya 3 hari je.. Sebelum gamez start..

Tapi PPK lain.. robot mereka semua, lecturer yg buatkan, diaorg just main je.. Jadi sia-sia r usaha kami, jikalau judge buat camni kat team Mekatronik..!!!  Mungkin team lain jelous kot.. sebab Team Mekatronik je yg slalu jadi wakil U untuk peringkat Kebangsaan..? Apa2 pun.. sabor je la.. menang di Internal kita tak boleh nak bangga sangat.. kita tengok team diaorg main di Kebangsaan tahun depan... haha.. boleh main ke tak?

32 comments:

  1. wow!!tahniah zul..bukan senang sebenarnya nak dapat.Tapi, alhamdulilah rezeki :)

    BalasPadam
  2. salam;
    sabo jelah!!..yang penting usaha sendiri.Pasal teka gambar tadi,yang baju hitam tu kamu la tu...

    BalasPadam
  3. @abg yusoff : hehe.. awal lg kot.. memang betul la..

    BalasPadam
  4. ko dah makin gemok la jul. sihat sejak buat robot

    BalasPadam
  5. Xper..pengadilan berat sebelah mcm tuh xkemana nyer..kita sendiri tahu keupayaan kita..so, teruskan perjuangan.. ;-)

    BalasPadam
  6. heee.. berat sebelah tuh memey slalu berlaku.. saboe jela :)

    bro ble nak datim2 kat kuala perlis nie :P

    BalasPadam
  7. tompang bangga dpt g peringkat kebangsaan.Tahniah Zul~ =)

    BalasPadam
  8. akak nk teka...awak pakai t-shirt hitam..btol tak?heheh

    budak dulu vs sekarang

    BalasPadam
  9. aik, mana nak tahu eh? haiyoo.. ehem ehem. mesti dorang tak boleh nak main punyalah. ops. terdoa pula. hahaha. apa-apa pun, congrates! :D

    BalasPadam
  10. tak per zul,yang ko dah berusaha dan apa yg ko buat dgn hasil titik peluh lagi berbaloi dari yg datang tergolek tanpa usaha...moga ko sukses selalu bro...

    *ko baju hitam tu kan?

    BalasPadam
  11. takpe la..janji ko da berusaha kan..:D

    #yang pakai t-shirt hitam tu..confirm...haha~

    BalasPadam
  12. wah! tahniah ek?!

    #yang mna satu ek? tak dapat teka r...

    BalasPadam
  13. congratz bro :)

    Info Event For Blogger: Percuma Samsung Galaxy Ace & RM1000, it's very easy to get, let's come and get it --> http://www.streetdirectory.com.my/streetdirectorymalaysia/

    BalasPadam
  14. wallah la weeiiii
    tabikk spring ahh
    tahniah2!! :))

    BalasPadam
  15. errr bru je nk wt bnde ni.. rasuah letcre blh x????

    BalasPadam
  16. muehehehe...tak dapat teka mn satu ko ni zul..:)

    p/s :: harga sekor kalau market 250..tapi aku beli sepasang kat owner tu RM400..:)

    BalasPadam
  17. Baju biru yang pakai tudung.. Mesti betul.. haha.. Nway, congrats...

    BalasPadam
  18. tahniah..ko yang mana ek??mungkin ko yang sedang tangkap gambar??hehe

    BalasPadam
  19. pape pun tahniah dari sis... semoga success selalu.. errr.. x pandai nak teka2 ni.. pe kata bg je jawapan terus? hehehe

    BalasPadam
  20. tahniah wey. btw, kau yang mana satu?

    BalasPadam
  21. tahniah sebab menang..

    awak yang duduk tengah2 pakai baju ungu kan??

    BalasPadam
  22. assalamualaikum zul...wah2 tahniah yer sbb dah berjaya mudah2an lebih berjaya nanti...:)

    BalasPadam
  23. Assalamualaikum Zul

    Alhamdulillah

    Tahniah

    Wassalam

    BalasPadam
  24. alhamdulillah dpt pergi peringkat kebgsaan.. buat lebih baik lg ek..

    zul yg baju itam kan..betul x hee..

    BalasPadam
  25. aku yg baju itam tu la..
    ni ada ke ke patut cakap aku yg pakai tudung tu..? sepoil betul la..

    yg baju ungu tu, lecturer r.. yg lain semua ahli team rope climbing..

    BalasPadam
  26. tahniah, berkat usaha sungguh2 pasti menang...^^

    inna xtaw la wak yg mane 1 nie..hehe!

    BalasPadam
  27. yang baju hitam ituuu anak poklehhh ! hhihi..

    BalasPadam
  28. SALAM,
    MAAF LARI DARI TOPIK .... ANAK UNCLE LF BERTUGAS KAT SANA ... SEKARANG SEDANG CUTI BELAJAR KAT FINLAND. SELAMAT BERJAYA, MK

    BalasPadam
  29. haaa..cp teka nih.. mst yg baju hitam kan? =D btw, tahniah.. ^^

    BalasPadam
  30. menang dgn hasil usaha sendiri lebih b'makna dr usaha m'beri rasuah utk menang kan..? apapun congrats dik!!

    BalasPadam

Terima Kasih :D