+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Rabu, 14 Disember 2011

Sabor je la.. Itu yang terbaik.

12:43:00 PG

Share it Please
Jika ingin tahu akhlak sebenar seseorang, lihatlah dia sewaktu dia sangat marah...
Jika ingin melihat kehebatan akhlaknya, lihatlah dia sewaktu berurusan dengan orang yang mencerca & membencinya...
Jika ingin lihat keadilan mindanya dan kebaikan pola pemikirannya, lihatlah cara dia berbincang dengan pandangan berbeza dengannya... 

Sekadar pesanan ringkas yg dipetik dari kata-kata Ustaz Zaharuddin ... 

Setelah hampir seminggu aku tidak mengupdate blog ni, sebab aku duk di Melaka, ada game Combat Robot. 
Melalui gamez kali ni, banyak kekurangan dan kelemahan yg tidak sepatutnya dilakukan oleh pihak penganjur. 
Aku bukan nak cite pasal kelemahan pihak MMU, tetapi sikap dan perangai peserta lain yg mudah naik angin atas kekurangan tersebut... Seharusnya kekurangan ini, kita perlulah tegur dengan berhemah bukannya caci dan kutuk direct atas muka pihak penganjur.. Mungkin ini pertama kali diadakan oleh pihak MMU. dan pengalaman mereka pun masih kurang lagi.. Sabar je la.. 

Kadang2, aku pun ada jugak rasa nak marah atas sikap pihak urus setia, demm.. memang panas r, tapi nak buat macam mana, itu tempat diaorang.. Sabor je la... 

32 comments:

  1. MMU depan rumah kte jehhhh. Hahaha tp takkn nk jumpa pulakkn -.- Tak pasal2.


    Papepon sabar keyhhhhh :)

    BalasPadam
  2. Combat robot?game pe tu bro?cm bez je bnyi...bez ke?

    BalasPadam
  3. haa sabar jela... mmu kan power. Eh.

    BalasPadam
  4. bunyinya mcm betul2 menguji kesabaran tu..~

    BalasPadam
  5. sabar2..org tgk akhlak ko time ko panas ati tu..huhu

    BalasPadam
  6. elehh, kemain kura cakap sabo. kau dengar jela kura gemok tu ckp wehh

    BalasPadam
  7. sabar k,benda dah jadi...pengalaman semua tu...:)

    BalasPadam
  8. assalamualaikum zul...betul tu sabar jer la kan...tempat die org kita kene gak ikut kan...:)

    BalasPadam
  9. sabar tu kunci ketenangan hati Fattah.So banyak2kan sabar ye :)

    BalasPadam
  10. marah tu api. api tu syaitan..sabo je la kan

    BalasPadam
  11. sabar selagi mampu..dan lebih baik tegur secara berhemah drpd hanya cakap belakang jer..kn?

    BalasPadam
  12. jadikan itu pengalaman berharga...

    BalasPadam
  13. ohhho..hr tuu kaklimah ad p mmu melaka :P

    BalasPadam
  14. sabor jelah..

    ayat sama jek :P

    BalasPadam
  15. sabor sabor.. selagi boleh sabar kita sabar.. ;D

    BalasPadam
  16. selagi kita sabar..selagi tu sebahagian iman masih jdi milik kita

    BalasPadam
  17. jika ingin tahu akhlak sebenar seseorg, lihatlah sewaktu dia sangat marah? Wow!.. Aku nak tgk mcmmana aku marah nanti.. heheheh.. :-)

    BalasPadam
  18. yer.. sabar aje lah.. semoga pengalaman ni mematangkan mereka tu..

    BalasPadam
  19. sabar je lah,,tak semua benda boleh puaskan hati kita..hehe..;)

    BalasPadam
  20. kurang pengalaman.. maafkanlah..

    BalasPadam
  21. Allah sayang orang yang bersabor ni :)

    http://ch000tz.blogspot.com/2011/12/cabang-yang-tak-mungkin-tersimpul.html

    BalasPadam
  22. lama dok singgah masalah internet..sehak ko??

    sabar banyok deh

    BalasPadam
  23. setiap dugaan itu mengajar erti kesabaran.. inilah lumrah kehidupan manusia.. kalau marah, ce try senyum.. sure, manis dan tenang je lepas tu.. :)

    BalasPadam
  24. suka sangat kata2 tu.. meh la kita sama2 menjaga akhlak... heheheh... sabor ja lah yer... ayat sabor je lah tu mungkin kah akan menjadi trade mark untuk zul fattah??? hahhaha...


    kalau kekurangan tu boleh memanskan hati, memang semua orang yang melaluinya akan naik angin... tapi ada satu yg boleh membezakannya.. cara kita mengawal rasa hati itu...:)

    BalasPadam

Terima Kasih :D