+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Ahad, 10 Januari 2016

Rumah Tenggelam di Makan Bumi di Melaka.

11:37:00 PG

Share it Please


Dalam minggu yang lepas, aku dan rakan bisnes ada singgah sekejap di Masbro Village di Paya Rumput, Melaka. Berjumpa dgan owner homestay ini untuk membincangkan next big project untuk Mekaray Ventures. Baiklah itu just intro sahaja. Sebelum itu, aku nak tanya korang pernah tengok tak rumah segi tiga yang berwarna warni?

Kalau korang pernah pergi ke Australia, pasti korang sudah biasa lihat hotel yg berwarna-warni di Brighton Beach, Melbourne. Kini, korang tak perlu susah2 nak fly ke Australia, datang je ke Melaka dah boleh nampak dan menginap di sini.

Setakat ini, ianya masih dlm pembinaan rumah tambahan dan kolam renang. Panorama rumah di sini agak menarik, ala-ala ingeris gitu. Sekali tengok macam rumah Hobbit, 2 kali tengok macam rumah kena makan ke bumi tinggal atap ja.

Maklumat Lanjut:
Lokasi : Paya Rumput, Melaka
Harga : RM280/Nite
Kapasiti : 6 orang utk 1 rumah
Kemudahan : Cukup lengkap bak hang, tak payah risau semua ada.
Booking : 0123704038

So. Apa tunggu lagi, pergi la terjah ke sana sekarang. Huhu.. korang pi tengok je la. Setakat ini, bilik full sampai febuary.