+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Selasa, 27 Ogos 2013

Menunggu Tarikh Akhir Latihan Industri

9:58:00 PG

Share it Please

Alhamdulillah, 3 bulan semakin hampir ke penghujungnya. Aku ada masa lebih kurang seminggu lagi untuk habiskan Latihan Industri di Radicare, Machang. Lepas tu, boleh la rehatkan badan puas-puas.

Plan aku lepas habis praktikal ni, aku akan bercuti dalam masa 3@4 hari di Pantai Melawi untuk rehatkan fikiran dan badan (kaki yg sakit, sbb excident). Lepas tu, baru aku fikirkan apa yg perlu aku buat untuk seterusnya. Aku pun, tak ada banyak masa free skrang ni, mungkin aku akan beli tiket lepas balik bercuti dan terus bergerak ke UniMAP, Perlis.

Untuk praktikal aku kali ini, banyak ilmu yang aku dapat dan banyak benda baru yang aku dapat belajar. Kalau nak cerita di sini semua memang tak habis r, dan aku rasa korang semua mesti tak faham r. Untuk gambaq di atas, aku sedang lakukan PPM(Plan Preventive Maintenance) untuk mesin X-Ray. Senang cite, nak renew lesen mesin la, kita kena cuci mesin dan test mesin tu, sama ada ok ke tak. Kalau mesin tak ok, lesen penggunaan tidak boleh diberi untuk mesin tersebut.

InsyaAllah, smoga di permudahkan segala urusan, 

20 comments:

  1. InsyaAllah, semoga berjaya Zul :D

    Btw, semoga kaki cepat sembuh.

    BalasPadam
  2. pantai melawi tu dah dekat sungguh ngan rumah mak mertua akak... hehe.. tapi kami da lama tak balik la.. mak mertua beraya kat kl..

    BalasPadam
  3. Balasan
    1. aku kijo biomedical engineer r.. beki mesin dlm spital

      Padam
  4. kejap jer rasa 3 bulan.... rasa mcm malas jer nk blik unimap...

    BalasPadam
  5. semoga berjaya dan selamat hari raya...

    BalasPadam
  6. gud luck....x-ray mechine...nmpak cam blik server....hehehe....

    BalasPadam
  7. Hehe....tak lama lagi boleh rehat sepuas-puasnya bro....sikit je lagi nak habis hehe.....

    BalasPadam
  8. salam ziarah zul ..
    tk tau Radicare ni ada pusat latihan mcm tu disana ..
    aby ... an ex karkun ...

    BalasPadam
  9. akak baru tau mesin tu pun ada lesen.. ;)

    BalasPadam
  10. salam..

    huyoo....da abes pratikal dah...moga berjaya ye sahabat..

    nanti da keje boleh la blanje alif makan..haha!!

    BalasPadam
    Balasan
    1. InsyaAllah alif.. dapat kerja nanti.. sy blanja alif makan.. ckap je nk mkan apa..

      Padam

Terima Kasih :D