+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Jumaat, 14 September 2012

Minggu Pertama di UniMAP..

2:51:00 PTG

Share it Please

Semester baru, bermakna semua pun baru. Rumah sewa baru, subject baru, lecturer baru dan yang paling penting semangat study pun BARU jugak. Semester ni, aku serumah dengan Redza, Shahrul Faiz, Acap, Kavin dan Siang. Kami semua 6 orang tinggal di KKE 99 Taman Semarak, Kuala Perlis.

Alhamdulillah, semua pendaftaran subject semester ini, berjalan dengan lancar. Setakat ini, tak ada masalah yang serius. 

Semangat baru semester ni.. ? Semester ni, berbeza dgan semester2 sebelum ini, aku sudah jumpa jalan hidup aku. Semenjak dicop jadi budak surau ni. Aku dah tak kisah, apa orang nak panggil aku,  ustaz, imam muda, haji?, budak surau atau apa2lah.. Yang penting aku tahu, aku adalah seorang "Karkun" ( Orang yg buat usaha atas agama ).

Dakwah perkara utama dan Belajar pun perkara utama. Jadi aku kena bawa kedua2nya sekali dalam hidup aku ni. 

InsyaAllah, setakat ini dahulu, ada masa lagi, aku ceritakan pengalaman aku, sepanjang buat kerja agama ni... 

12 comments:

  1. sama la kita ... semester baru pon bermula ... jom start dengan kebaikan ...

    BalasPadam
  2. sama la , tp sy br semester pertama :)

    BalasPadam
  3. goodluck ye..... smeoga berjaya...

    rse mcm nak mohon kerja kat library unimap =)

    BalasPadam
  4. wahh da msok belajar yer...good luck... blajar rjn2 yer

    done follow ur twitter n blog..
    jemput singgah n follow blog kita yer
    http://myaleo.blogspot.com/2012/09/iftar-with-bff.html

    BalasPadam
  5. samelah dgn aku...huhu..permulaan smestr bru bermula utk 1st year degr...
    good luck

    BalasPadam
  6. alhamdulillah.. bagus la. nnti bole jd guru agama plak dlm blog..hehehee

    BalasPadam
  7. assalamualaikum zul...permulaan yg baru...:)

    BalasPadam
  8. selamat pulang ke kampus...:) dan selamat aktif berblogging juga...:)da sihat ke?

    BalasPadam
  9. permata biru: tima kasih, sakit tu masih lagi. tp ambik masa free ni, nak bekongsi sedikit ilmu ..

    BalasPadam

Terima Kasih :D