+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Isnin, 11 Jun 2012

Matlamat Untuk Berjaya Hanyalah Satu

10:29:00 PG

Share it Please

Berjaya tu bukan bila Result exam kita straight A,
Berjaya tu bukan bila kita dapat 4flat setiap semester,
Berjaya tu bukan bila kita ada kerja besar,
Berjaya tu bukan bila kita ada keluarga bahagia,
Berjaya tu bukan bila kita berpangkat besar,
Berjaya tu bukan bila kita dihormati masyarakat,
Berjaya tu bukan bila kita dapat menguasai dunia,
Tapi kita dikira berjaya hanyalah selepas kita menjejakkan langkah pertama kita ke dalam Syurga Allah. MasyaAllah !!

28 comments:

  1. salam;
    maknanya berjaya didunia dan akhirat.

    BalasPadam
  2. kejayaan yang dibawa ke akhirat.

    BalasPadam
  3. ultimate goal.... insyaAllah...

    BalasPadam
  4. assalamualaikum zul...gud luck...semoga ilmu dunia dan akhirat kita perolehi sekali ..:)

    BalasPadam
  5. insya allah..sebab tu perlu sentiasa ingat.. apa juga yang kita lakukan hari ni..adalah untuk saham ketika di sana..maksudnya.. untuk menjadi orang yang berjaya di akhirat.kita juga mesti berjaya di dunia..

    BalasPadam
  6. :') betul tu zul.. insyaAllah.. smoga kita bjaya dunia akhirat yep.. ;)

    BalasPadam
  7. jadi.. jadilah insan yang mampu untuk berjaya..:)

    BalasPadam
  8. kita telah berusaha hingga berjaya dengan izinNYA.. tanpa DIA kita takkan dapat sesuatu tu dengan mudah..

    BalasPadam
  9. Salam perkenalan....thanks for the share...thanks for the follow....follow u back...

    BalasPadam
  10. Assalamualaikum

    Tenkiu follow deruombak. Saya dah lama follow sini.

    Saya tak paham tenet block photo.users lain macam ok je view photos. :)

    Cemana tu yer?

    BalasPadam
  11. Tanpa usaha, kita tak mungkin mengecap kejayaan.

    BalasPadam
  12. mendalamnya maksud, tapi malangnya kita selalu berpeluk tubuh jer tunggu dan lihat jer kan,...

    BalasPadam
  13. okey, tiba2 macam baru 'terjaga' dari tidur. ;)

    BalasPadam
  14. moga kita sama2 diberi kekuatan utk berusaha bg mncapai matlamat yg satu tu.. :)

    BalasPadam
  15. insyallah...

    pasti bjaya, moga semuanya dipermudahkan

    PS: dik. thanks selalu masuk blog sis ya.. sis skrang tlalu sibuk dengan kedai makan sis.. sampai tak sempat balas jejak kamu ke blog sis

    BalasPadam
  16. salam kenal zul,

    semoga kita semua berfikiran begitukan :)

    BalasPadam
  17. insyaallah aaku akan berjaya ke arah tu :)

    BalasPadam
  18. Kejayaan duniawi tidak semestinya bergantung pd sehelai sijil semata. Kdg2, SPM pun lagi berjaya dr mrk yg ade sijil (nak2 yg dok pinjam PTPTN tu kan? Hutang jo kojo!)

    =p

    BalasPadam
  19. kejayaan duniawi tak bermakna kalau kejayaan diakhirat kelak tak diusahakan. :)

    BalasPadam
  20. betul tu..berjaya di dunia tak menjanjikan kita berjaya di akhirat.

    BalasPadam
  21. MasyaAllah.....terlalu mengharapkan syurga....

    BalasPadam

Terima Kasih :D