+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Sabtu, 12 Mei 2012

Kenapa Mesti Terjadinya Kebenaran?

1:17:00 PTG

Share it Please
Fact of life yang aku paling susah nak terima dan juga susah nak tolak hakikatnya.. iaitu
"KEBENARAN".
Kebenaran memang menyakitkan. Aku rasalah, bukan aku sorang sahaja yang rasa macam ni, korang semua pun akan rasa sangat menyakitkan bila kena atas diri korang sendiri.

you know..?
kebenaran..
the truth..!!

Kenapa KEBENARAN Susah Nak Diterima? sebab selalunya kebenaran itu tak seperti yang kita harapkan.
Kenapa Susah Nak Tolak? sebab selalunya kebenaran itu, sesuatu yang padu, jitu, tepat dan realistik.
Sakit Kan.? memang menyakitkan. sebab kebenaran tak seperti yang kita harapkan...
Kenapa Mesti Aku? Sabar bro, ini ujian Allah.. Sakit itu penghapus dosa. Dosa ko banyak sangat, so balasannya pun, kena la bagi power lebih!!
Berapa Lama Lagi? Aku pun tak tahu, sekarang dah masuk 2 tahun, masih seperti dulu.. 

9 comments:

  1. kebenaran yg benar2 kebenaran susah kot diterima kalau berkaitan dgn prkara yg mmg kite x sangka..tp kebenaran tu manis kot.syukurlah kite x terus leka dalam kebatilan..

    BalasPadam
  2. kebenaran harus kt hadapi jau dgn tabah, kerana ia adalah hakikat dna realiti...walaupun mungkin kebenaran itu tak seindah yg kt harapkn tp ktahuilah pasti ada hikmah d sabliknya...smoga terus tabah..=)

    BalasPadam
  3. kebenaran memang pahit utk ditelan. tapi baik untuk diri sendiri.. @_@

    BalasPadam
  4. utk sentiasa bersamaNYA.. kan XD

    BalasPadam
  5. selalunya kebenaran yang wujud pasti akan disembuhnyikan oleh pemiliknya...


    agar kita sama2 mampu menahan nafsu dari melakukan perkara y bukan2.

    BalasPadam
  6. Kadang2 manusia ni, lalai dlm khdupannya. Be prepare

    BalasPadam
  7. assalamualaikum zul...Allah sengaja menguji kita dan ganjaran nya pasti berbaloi2...insyaAllah..:)

    BalasPadam
  8. kbenaran itu lagi baik dari dusta.

    terima la, drpd kita terus ditipu..^^

    BalasPadam

Terima Kasih :D