+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Isnin, 9 April 2012

Selamat Bercuti Semua,

12:25:00 PG

Share it Please

Kelmarin cuti midsem telah brmula bagi wilayah perlis dan kawasan2 yg sama waktu dgannya.. Aku tak dapat balik bercuti kat kg sem ni, atas sebab2 yg tertentu. Wohaaa...(T_T) tringin nak balik..!!! 

Fuhh!! pg kelmarin aku ada myertai Languages Festival kat Kubang Gajah, Perlis. Anjuran UniMAP dan pada petangnya, ada International Food Festival.. Letih bakhang!!! satu hari duk kat sana.. Tapi dalam keletihan pun, akhirnya terubat jugak.. Team aku menang dlm English Quiz, dapatlah hamper besaq dan baju sehelai.. dan dapat jugak r, merasa makanan dari negara2 lain, such as Yaman, German, India, Thailand dan banyak lagi la makanan dari negara lain.. 

Nampak dgan mata, semua sedap r, tapi bila dah rasa.. Glurp!! no komen!!!.. mungkin selera kita tak sama dgan selera tempat diaorng kot?.. apa2pun, memang best gak r, dapat kenal dan tahu selera negara masing2, dan yg penting, kita semua dapat mengeratkan hubungan antara satu sama lain.. bersesuaian dgan surah Al-Hujurat (ayat 13) :

"Wahai Manusia ! sesungguhnya kami [ Allah swt ] telah menciptakan kamu yang terdiri dari kalangan lelaki dan perempuan dan kami jadikan kamu berbilang - bilang bangsa dan kaum supaya kamu saling kenal mengenal antara satu sama lain . Sesungguhnya orang yang paling mulia dikalangan kamu [ manusia ] di sisi Allah swt ialah orang yang paling bertaqwa dikalangan kamu . Sesungguhnya Allah swt Tuhan yang Maha Mengetahui lagi Maha Teliti ."

Sekarang ni, cuma tinggal aku sendirian dalam rumah ni, semua kawan2 lain dah balik bercuti di kg masing2. Fuhh!! rasa macam kosong je hidup ni, tak ada org nak berbual... Demm!! ini semua sebab PTPTpu r, duit aku tak masuk lg, aku nak balik, tp tak ada duit nak beli tiket bas!!!

12 comments:

  1. Kesiannyer tak dpt balik kampung.. haha.. Gurau jer bro.. Nway, tahniah untuk kemenangan tu.. Manfaatkan cuti sebaiknya.. :D

    BalasPadam
  2. hukhukhuk..kesiannya.. x per nanti bila duit dah masuk balik kampung yer... lambatnya dia masukkan duit... nape??? nama tercicir ke??? hurm.. x per saya pon merasai nasib yang sama cuti x lama... tapi saya sebab yang berlainan... org len kat kampung kita kat umah sewakan??? hukhukhuk

    BalasPadam
  3. w/pun xdpt pulang ke kg halaman...apa2 pun selamat bercuti...g tmpt2 menarik ke...pastu buat entry pasal tu...bg cdgn je..=)

    BalasPadam
  4. huyooooo..sedap ooooo mknn2 tuuu :P

    BalasPadam
  5. masa amani kat UPSI dulu, berapa kali jer balik kg, selebihnya dok kolej... huhuhu..biasalah tuuu :)..

    psstt : tahniah, team menang :)

    BalasPadam
  6. sabar ye bro...mmg sakit la kalau dok sorang2...lain2 semua balik..terasa sunyi kot sbb aq pun pernah mcm tu jgk dulu...huhu~

    BalasPadam
  7. assalamualaikum zul...selamat bercuti yer...:)

    BalasPadam
  8. Tak balik kpg? Tak siap assignment yea?hheee

    BalasPadam
  9. salam;
    Sunyikan bilak tinggal sorang2..pandai2lah kita membawa diri.

    BalasPadam
  10. alo siannya x pat balik kg...xpo2 setiap kejadian tu ado hikmahnya

    BalasPadam
  11. zul,ayat last tu memang dah kena cari teman dah jugak ni...hehe..;p

    BalasPadam

Terima Kasih :D