+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Sabtu, 14 April 2012

Apa yang Salah Dgan Couple?

7:20:00 PG

Share it Please

1. Masa couple, sebelum berpisah, si awek akan salam si pakwe. Siap cium tangan lagi, konon-kononnya nak jadi isteri yang solehah. Lepas kahwin beranak-pinak, si suami nak pergi kerja, si isteri tak salam cium tangan suami pun.

2. Masa couple, si awek kalau nak keluar pergi mana-mana kena minta kebenaran si pakwe dulu. Kalau si pakwe tak bagi, tak keluar. Konon-kononnya derhaka la kalau ingkar. Abis tu, dengan mak bapak boleh plak derhaka? Lepas kahwin beranak-pinak, si isteri dah tak mintak pun kebenaran suami nak keluar.

3. Masa couple, pakai tudung sebab nak tutup aurat. Tak nak bagi orang lain nampak rambut. Bila berwebcam ataupun hantar gambar kat pakwe, tak cover pun rambut dan aurat. Kononnya, nanti dia nak jadi suami jugak. Jadi halal jugak nanti. Kononnya, semuanya untuk abang sayang seorang.

4. Bila couple, masa dating si awek terpaksa bagi si pakwe pegang tangan, pegang pinggul, cium-cium sikit. Bukti cinta kononnya. Sanggup berkorban jiwa, raga dan dara. Takut kalau tak bagi, si pakwe tinggal cari orang lain. Bila dah kahwin beranak-pinak, dah tak berpegangan tangan lagi dah. Dah tak rasa apa-apa lagi lepas kahwin. Si suami minta dilayan, ditolak mentah-mentah. Dosa woo siksa batin.

5. Masa couple, bila melepak dengan kawan-kawan, semua sibuk cerita kehebatan pakwe masing-masing. Bila dah kahwin beranak-pinak, bila berborak dengan kawan-kawan, semua sibuk cerita keburukan dan kekurangan suami masing-masing.

6. Masa couple, si pakwe cakap itu, si makwe pun ikut je. Konon-kononnya nak jadi suami yang tegas la nanti. Bila dah kahwin beranak-pinak, si isteri jadi queen control. Si suami ikut je telunjuk si isteri. Si suami berdosa sebab dayus, si isteri berdosa sebab control suami. Mana taat setia sebelum kahwin dulu, wahai perempuan? Mana sifat tegas dan kepimpinan sebelum kahwin dulu, wahai lelaki?

Jangan bazirkan perasaan pada yang bukan pasti milik kita, jagalah diri dan simpan untuk yang sah sahaja.

Credit: Diarihati.com

16 comments:

  1. hehehe...terbaik zul,faktab...

    BalasPadam
  2. sama juga ngan pemimpin kita...masa nak raih undi pergi sana,pergi sini kampung kat hujung dunia dan dalam hutan pun dia redah jugak sambil buat janji manis mu,...bila dah menang batang hidung payah nak nampak............selamat mengundi!!.

    BalasPadam
  3. thumbs up....bercinta lpas kawin br best...hehehehe

    BalasPadam
  4. fakta!!
    yes, simpan dulu ^^,

    BalasPadam
  5. isk isk isk
    mmg fakta betul nie..
    harap2 x terjadi pada diriku dan bakal familyku:)

    BalasPadam
  6. knp mcm byk salah perempuan pulak yer?? laki xsalah ke??

    BalasPadam
  7. sememangnya fakta.
    seboleh2nya pndailah jg diri dan maruah khususnya utk kaum wanita yg tgh bcouple skrg ini...

    BalasPadam
  8. hurm... oleh itu wahai kaum wanita jangan lah dambakan cinta pada mereka yang belum pasti statusnya dengan anda... huhuhu... nasihat untuk diri sendiri...

    :) kepada kaum lelaki hormatlah kekasih hati jika betul2 sayang jangan minta apa yang x perlu....

    BalasPadam
  9. terasa den...hahahaha :P

    BalasPadam
  10. terasa den...hahahaha :P

    BalasPadam
  11. hah hah hah.. *gelak sinis* kan, kan, kannnnn.. itulah dia! hehe.. ;p

    BalasPadam
  12. ini memang betul2 fakta!
    nice entry..
    ityulah dia bila dha terlampau cinta seblum kahwin jadi bila dah kahwin pudar lah rasa cinta tue..huhu..

    BalasPadam
  13. geli hati baca, tp tu la kenyataan..
    minta dijauhkn dr perkara sebegitu

    BalasPadam

Terima Kasih :D