+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Jumaat, 2 Mac 2012

Hiburkanlah Hati Dengan Hal2 Yang Ringan

12:33:00 PTG

Share it Please

Rasulullah senantiasa berwajah ceria, beliau pernah besabda, "Janganlah terlalu membebani jiwamu dengan segala kesungguhan hati. Hiburlah dirimu dengan hal-hal yang ringan dan lucu, sebab bila hati terus dipaksakan memikul beban-beban yang berat, ia akan menjadi buta"

21 comments:

  1. InsyaAllah...

    terima kasih atas ingatan...

    BalasPadam
  2. baik lah...=)
    terima kasih ats peringatan.

    BalasPadam
  3. maksudnya jgn all the times nak serious kan..kena lah senyum2 selalu :)

    BalasPadam
  4. benda-benda ringan macam kenangan kena puji dengan parents or main-main dengan baby comel..macam tu la kan. benda-benda kecil macam ni pun boleh buat manusia happy. Subhanallah.

    BalasPadam
  5. ok ok ehehe insyaallah sy akan hiburkan hati di hari Jumaat yg Mulia ni dgn hal2 yg ringan dan mnghiburkan..tq sbb tlg ingatkan :P

    BalasPadam
  6. salam;
    betul tu..kalau nak kurangkan rasa marah terus pandang pada tumbuhan berwarna hijau..

    BalasPadam
  7. tenang-tenanglah.. :) comeynye baby tu.. huhu

    BalasPadam
  8. adakah tukang geget telinga itu anda ?? ^_^

    BalasPadam
  9. agaga.. kesian budak kena gigit.. hahaha !

    BalasPadam
  10. assalamualaikum zul...nape nak gigit telinga budak tu ke...:)

    BalasPadam
  11. jgn terlalu serius tiap masa. ada kalanya kita perlu jg berjenaka...^^

    BalasPadam
  12. Don't have the courage to play with colors. Even the blog look gloom. Pemiliknya? Ceria jugak sekali sekala.

    BalasPadam
  13. hurm... mencari perkara yg boleh buat hati tersenyum senang... :)

    BalasPadam
  14. kau bawak bertenang.
    jangan jadi mike tyson sangat.
    haaa.

    BalasPadam
  15. terkadang hiburan itu juga perlu...

    BalasPadam
  16. tu mesti jiwa da dibebani hal2 yg berat tu lepas geram kt baby tu...huhu

    BalasPadam
  17. Salam Yob Zul, ajerneyr ye! Tengok gambar baby tu pun dah rasa tenang!

    BalasPadam
  18. kita hepi, org sekeliling pun hepi kan..putihnye baby tu

    BalasPadam
  19. tenang2 saja hadapi dugaan..InsyaAllah Allah permudahkan segalanya~ =)

    BalasPadam

Terima Kasih :D