+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Jumaat, 9 Mac 2012

Bagi la aku rest 2 @ 3 hari..

3:41:00 PTG

Share it Please
KENAPA AKU DIUJI ?

Apakah manusia itu mengira bahawa mereka dibiarkan saja mengatakan, Kami telah beriman, Sedangkan mereka tidak diuji ? & sesungguhnya kami telah menguji orang-orang yang sebelum mereka, maka sesungguhnya ALLAH mengetahui orang-orang yang benar & sesungguhnya Dia mengetahui orang-orang yang dusta.
(Maksud Surah Al-Ankabut ayat 2-3)

KENAPA AKU TAK DAPAT APA YANG AKU IDAM-IDAMKAN ?

Boleh jadi kamu membenci sesuatu padahal ia amat baik bagimu, & boleh jadi pula kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu, ALLAH mengetahui sdg kamu tdk mengetahui. - (Maksud Surah Al-Baqarah ayat 216)

#Dan janganlah kamu berputus asa dari rahmat ALLAH. Sesungguhnya tiada berputus asa dari rahmat ALLAH melainkan kaum yang kafir - (Maksud Surah Yusuf ayat 12)#

Be Strong Fattah..  Sakit ko cuma sedikit jika dibandingkan dengan org terdahulu.. 2 tahun diuji dgan pnyakit ni, hanya Allah yg tahu, sakitnya.. Fuhh.. Pedih.. Penat.. dan aku rasa penat sangat.. pretend not to be sick is so realy tired 4 me.. demm!!! its ok, jika diaorg tak tahu aku sakit .. haha.. 

tak ada org yg tahu,.. cuma reader blog ni je.. dan member2 aku bukan pmbaca blog ni.. so tulis je, apa yg ko suka.. bukan org kenal pun.. haha..

13 comments:

  1. bersabarlah..
    setiap org ada ujian nya..
    cuma tak sama cara diuji tuh..

    saya pon sedang memujuk hati utk bertabah~

    BalasPadam
  2. assalamualaikum zul...bersabar ye satu hari pasti dpt...:)

    BalasPadam
  3. Allah tak kan uji kita kalau DIA tahu kita tak mampu.. LA TAHZAN ! cayok2 :)

    BalasPadam
  4. mmm betul tu.tu kan ujian semata.sabar yerr :)

    BalasPadam
  5. sakit apa fatah?? sabarlah ye..jgn buat aktiviti berat2 sgt.. :)

    BalasPadam
  6. kan skt tu tanda Allah syg kt kite

    BalasPadam
  7. sakit itu kekadang membuatkan kita makin rapat dengan DIA.... itu kan benda baik....

    BalasPadam
  8. Apa2 pun, be strong dan sentiasa harapkan pengampunan drp Allah, dan jgn lupa berdoa sentiasa :)

    BalasPadam
  9. sian kau.. takpe kau kuatkan semangat ehh.

    BalasPadam
  10. kau kuatkan semangat dan try lawan sakit kau tu. sabarlah ehh. ni semua ujian allah

    BalasPadam
  11. Dari Abu Said Al-Khudri dan dari Abu Hurairah r.a, Rasulullah s.a.w bersabda: Tidaklah seorang muslim tertimpa suatu kelelahan, atau penyakit, atau kekhuatiran, atau kesedihan, atau gangguan, bahkan duri yang melukainya melainkan Allah akan menghapus kesalahan-kesalahannya (dosa) kerananya.
    (H.R. Bukhari dan Muslim)

    BalasPadam
  12. cekalkan hati...Allah sentiasa bersama kita :)

    BalasPadam

Terima Kasih :D