+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Jumaat, 24 Februari 2012

Yahooo.. Esok MuROC !!!

6:15:00 PG

Share it Please
Sekarang jam di skrin laprop menunjukkan pukul 6:07 pagi... Fuhh, Penat woo.. seharian aku tidak tidur utk myiapkan robot Rope Climbing untuk Malaysia University Robot Competition (MuROC) esok hari.. Penat pun tidak hilang lagi ni, tapi aku terpaksa tahan jap.. nak tunggu sembahyang subuh dulu, baru boleh rebahkan badan..

Esok, perdaftaran untuk semua peserta MuROC 2012 dan juga untuk test run ( cubaan ) bagi semua team.. Seperti biasa, setiap tahun MuROC yg dianjurkan oleh UniMAP akan berlangsung di dalam Dewan 2020, Kangar, Perlis. Pertandingan ini, berlangsung selama 3 hari sahaja.

Untuk pengetahuan semua, ada 3 acara yg dipertandingkan.. iaitu :
  1. Rope Climbing
  2. Fire Fighting
  3. Paintball
Team aku, ada 4 orang yg bertungkus lumus, nak siapkan robot Rope Climbing ni.. Piki (ketua), Hanif, Aizat, dan Aku.. Kami jugak dibantu oleh En. Jep dan En. Hanif yg bnyak keluar modal (duit) utk beli component robot...

Seminggu aku skip kelas, utk mnyiapkan robot ni.. (Mujurlah, minggu ini, hanya minggu pngenalan.)  Akhirnya, robot kami siap jugak tadi.. huhu.. Lepas ni boleh tidoq puas2 r.. 

Walaupun setiap tahun UniMAP anjurkan pertandingan MuROC ni... Namun kami tidak pernah menjadi juara utk Rope Climbing.. Aku harap, robot kali ni mampu kalahkan team UPM yg power tu.. haha.. tahun lpas kami kalah dgan UPM, jadi tahun ni, kena la bg fight sikit...

p/s: maaf, tak dpat nak jlajah blog korang semua.. lepas habis game ni.. kompem aku akan serang blog korang.. baca apa yg patut...

20 comments:

  1. alhamdulillah dah siap jugak kan...gud luck ye pertandingan tu nanti.

    BalasPadam
  2. All the best!!

    genius je rasa kalau pandai buat robot.. hhhmmm... :-)

    BalasPadam
  3. all the best ! tahu dah geng2 unimap ni mmg kepala otak semua bab robot je, hikhikhik. buat yg terbaik okeyyy :)

    BalasPadam
  4. good luck!

    hopefully sume akn berjalan lancar! :)

    BalasPadam
  5. all the best and good luck ! ;D

    BalasPadam
  6. all the best and good luck ! ;D

    BalasPadam
  7. Jeles betul dengan orang yang pandai mereka cipta. Pengaplikasian ilmu yang hebat.

    BalasPadam
  8. good luck fattah~
    ntah bila lah nak tengok robot dpan mata..huhu

    BalasPadam
  9. selalu rasa org yg bule wat robot ni pandai giler.... betul ke? hhheeee

    BalasPadam
  10. ce lu taruk pic robot lu.teruja gua nak tengok.

    BalasPadam
  11. assalamualaikum zul...semoga berjaya melakukannya...:)

    BalasPadam
  12. gud luck and all the best zul =)

    BalasPadam
  13. UPM? Ehem ehem. Haha. Eh, kenal abang saya tak? #tetiba. Dia budak ROBOCON dulu. Tapi tak taulah aktif lagi ke tak. Huehue. UNIMAP. Goodluck! :D

    BalasPadam
  14. good luck. ok la tu. bleh buat robot. saya nak buat patung mainan pun hancur. hehehe.

    From,

    Nasz

    MOHD NASER.com

    BalasPadam
  15. weehhh!! kau yang suke ckp aku sengal pastu add acount FB aku tu kan??

    ooooooo

    BalasPadam
  16. Salam Zul,

    Semoga berjaya Zul, caiyok!

    BalasPadam
  17. perghh boleh tahan genius kau ni baii boleh design robot.. jeles2.. hehe

    eh thanks bro atas kata2 semangat kau utk aku temph hari ;)

    BalasPadam

Terima Kasih :D