+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Isnin, 20 Februari 2012

Maafkan Fattah Mak..

9:09:00 PTG

Share it Please
banjaran titiwangsa..

Result dh  kuar....tp skrg beza ckit...sbb dh msuk IPTA...haha... Ape yg beza nyer????
haha....perhatikan dialog di bawah:

situasi 1:sekolah rendah

cikgu: ok murid2....nie sy nk agihkan bku rekod kamu semua...

Jam 1 ptg kt rumah....

mak: Fattah !!!!!!! mne bku rekod(pertanyaan nie di ulang lbey dr 3 kali)
Fattah: (dgn suara trsekat2) EEEEEERRRRR....cikgu x bg lg mak...INTERLOG(pergh msk aku nie...)
mak: ok....t dh dpt mak nk tgk...

besok nyer d sekolah....

cikgu: ok....mne bku rekod yg cikgu bg semalam?....ltk atas meja nie skrg....pastikan mak or ayah kamu dh sign bku rekod 2....

Fattah: nie bku rekod nyer cikgu....INTERLOG(terer siot aku tiru sign mak aku....haha)....jahatnyer....sory mom....result terok...haha

situasi 2 : di IPTA

Fattah : Alamak, result dah kluar,  nak cakap ke tak, kat mak eh?

sejam kemudian : Aku telefon mak aku..

Fattah : Mak, result dah kluar, tp teruk r, 2.0 je.. tak pe ke mak?
Mak : Erm, 2.0 tu, bagus ke tak?
Fattah : Ok la jugak.. tak gagal pun..
Mak : Kalau macam tu, xpe la.. blajar dan usaha lg..

Sedangkan mak tak tahu pun bila result kita kluar ? Mak pun tak tahu, apa itu 2.0.. ?
Sekarang nie dh xder owg nk tnye dah..... mkin kite dewasa.... mkin kita perlu sdar tentang tanggujawab untuk diri kita sendiri....kalo kita tipu pown....kita bkn tipu org laen....tp diri kita sendiri...kita yg menentukan hala tuju hidup kita....Allah xkn mengubah naseb sesuatu kaum itu kalau kaum itu sendiri yg x mahu mngubah nyer...renung2 kan....
Result sem lepas memang jatuh gile r, tp aku akan cuba lagi utk semester ini.. 

50 comments:

  1. Mak tanya habis-habisan je tentang sistem pointer tu. sejak matrik lagi. Mak pun dah tau 4.00 baru la hebat. Tapi, tak la mak marah pun.

    BalasPadam
  2. takpa, lepas ni pulun lagi ^^
    habaq nombor lain pulak kat mak , hehe.

    BalasPadam
  3. subjek ko kan taff. kire ok la tu. cube lagi lain kali

    BalasPadam
  4. betul la..dah kene berdiri di ats kaki sndri...

    BalasPadam
  5. All is well!!!
    Saya pun teruk gak last sem!!!!

    BalasPadam
  6. betul tu..kalau kita tipu pun tipu diri sndiri..

    p/s:takpe berusaha lg selagi mampu..kadang2 Allah nak uji kita..sekuat mana usaha kita,itulah hasil yg kita dpt..jgn sedih2 ye..

    BalasPadam
  7. takpe, gagal sekali tak bererti kita akan terus gagal. atien punya result sem lepas keluar lusa. HUUU

    BalasPadam
  8. jom naikkan pointer sem nih!!!!~~

    BalasPadam
  9. assalamualaikum zul...kuatkan azam utk sem yg akan dtg yer...:)

    BalasPadam
  10. xpe la.. kau try lagi sekali.. mana tau lepas ni lagi okey pointer kau. good luck ye bro :)

    BalasPadam
  11. Kenapa bule teruk? Main2 yea? Hhee..

    BalasPadam
  12. masa skola dulu pn penah wat camni huhu..jahatnye..takpe fattah..cuba lg sem dpn ek..study baik2 ;)

    BalasPadam
  13. betul2. makin dewasa, kita kena sedar sendiri. sem ni zul 4 flat lah! hehe.

    BalasPadam
  14. better luck next time k !
    sure you can make your mother feel proud of you someday :) insyaALLAH

    BalasPadam
  15. takpe fattah..sem nie usaha lagi kuat..aku pun nak fighting utk sem nie..

    emm.mak aku siap cakap..dapat berapa.? 5.0 ada? hahaha..lagi advance giler... :))

    BalasPadam
  16. mak xmengharapkan seorang anak berjaya..tapi mengharapkan seorang anak berusaha...itulah kasih seorang ibu...

    BalasPadam
  17. alaa. tiba tiba teringatkan final exam pulak.. takut takut..

    BalasPadam
  18. jadikan mak sumber pembakar semangat anda! =D all the best

    BalasPadam
  19. peeewwwwiiiiitttt.... hensem r gambar kat atas tuh...


    huhhuuh...mane ade pro fattah...baru nak mengasah kuku nih..hihi..

    tak join ke kontest alif tu??

    BalasPadam
  20. Macam muka si Nabil la ko nie... haha.. Serius tak tipu.. Nway, aku dulu pun pernah gak tiru sign parent untuk buku rekod sekolah selama 3 tahun berturut2..

    BalasPadam
  21. haha..betul sangat la tipu..kalau tipu pom tipu diri sendiri..haha

    BalasPadam
  22. usaha zul,yakin boleh..semua terletak pada tangan sendiri untuk ubah nasib kita sendiri...

    *terima kasih utk wish tu..:')

    BalasPadam
  23. jgn putus asa utk terus menjadi yg terbaik ok (",)

    BalasPadam
  24. assume ja number 2= number 3... haha its okay la.. sbjk kita di u lg mendalam..plus kita sndri yg kena mencari dn kejar ilmu..bkn mcm di matrik, sekolah.. suma cikgu bagi.. kuatkn semgt utk naikkn pointer lg. :)

    BalasPadam
  25. itulah perbezaan nya..benda tuh semua mengajar kita untuk lbh pandai menguruskan diri sendiri:)

    BalasPadam
  26. uhuuuew..barulah kita rasa sume atas diri sndiri kan..

    BalasPadam
  27. teruskan usaha..mesti boleh punya!~
    =)

    BalasPadam
  28. sem baru ni kena tingkatkan usaha lagi..insyaallah boleh..:D

    BalasPadam
  29. tak pandai nak menipu..hehe berani tiru tandatangan pun time kat ipt..hehe tu pun abg yg ajar... ^_^

    BalasPadam
  30. yg sekolah rendah 2 aku xpna wt.. sb sgain bapak aku ssh nk tru.....

    biler masuk u result aku mak aku slalu tnye.. tp kali nie xtaw r nk bg taw atw x...ag pon amk aku tga bz sal abg aku...ahahhahaha

    terselamat kali nie =)

    BalasPadam
  31. takkpnah kne marah sbb result truk.. tpi CARA tu mnjjukkan mrah.. no fb,tv,blablablabla,, aiyokkk

    BalasPadam
  32. jangan abaikan pelajaran...utamakan pelajaran kamu

    BalasPadam
  33. Saya tak pernah tipu pasal result dekat mak. Hehehe. Tapi dah cuba pelbagai cara nak bagitahu dia. Agagaga~


    P/s: Yes 4G tu memang laju tapi kalau bab download dia telan sikit la sebab cepat. Sepatutnya boleh jadi berjam-jam tapi dia guna setengah jam pun dah boleh habis. Hebat,kan? Hahaha

    BalasPadam
  34. hehehe.. manusia mungkin kite bole tipu.. tapi Allah TAKKAN sesekali kite dpt tipu... :P

    BalasPadam
  35. insyaAllah pasti buleh buat...lipatgandakan usaha yo =)

    BalasPadam
  36. btol ni wei...
    aku pon ble da masuk u ni kalo mak aku tnye result kdg2 aku jwb ok je...tade nak sebut pointer2 ni...masak aku nnt.

    BalasPadam
  37. rindu pulak zaman kecik kecik dulu bila semuanya diatur oleh mak. skrg kene atur sendiri.

    pasal x-change tu ko propose la dgn blogger mana ko nak x-change. bila da start buat baru rasa cabarannya.hehe.

    BalasPadam
  38. sama la ngn fmly aq..x tau sngt ngn sistem pointer ni..mmg tanggungjwb sendiri la nak wat apa...nice..meningangatkan..

    BalasPadam
  39. klo kmu tau kejujuran itu yang paling penting dalam hubungan dan ikatan kekeluargaan hehe. may all best goes to you!

    BalasPadam
  40. okla...tp result sem 8 bru penah gtau mak...mna hilg bro~

    BalasPadam
  41. mak bapa inna pn xfhm sgt psl sistem pointer nie..klo sisterm gred tu mak bapa inna fhm lah...

    anyway, jgn down sgt k..teruskan lagi perjuangan yg masih ada tu. ambil pgjaran dr kesilapan lepas.. good luck bro. ^^

    BalasPadam
  42. bgtau la walau macam mana pon result kita sbb sekurangnya..family akan bagi support...

    kalau diperli pon..anggap tu sbg cabaran

    BalasPadam
  43. update la lagi.. lagi.. dan lagi.. :P

    BalasPadam
  44. hehe..len kali jgn tipu lg tau..sian mak yg ngandungkan kita..usaha..usaha..usaha lg..insyaallah

    BalasPadam
  45. ni yang tak sabar nak jejak IPTA nih :D

    BalasPadam
  46. hmm kalo sem lepas jatuh giler.. pastikan sem ni..naik giler yerk.. chaiyok!! hehehe

    BalasPadam
  47. huhu... sama lah.. sem lepas aku pon kejatuhan gak... yuk kita sama2 usaha lagi sem nih k...:) gud luck..:)

    BalasPadam
  48. saya rindu dgn zaman sekolah saya. Masa tu la saat indah sekali.

    BalasPadam
  49. mcm Nabil...hhahahahaha

    BalasPadam

Terima Kasih :D