+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Isnin, 6 Februari 2012

Johor Sudah Selesai, KL kembali..

5:26:00 PTG

Share it Please

Fuhh.. baru balik dari Kluang, Johor. Panas2 lagi ni. Aku bertolak dari Seremban ke Muar pada hari Jumaat lepas. Dari Muar Naik bas lagi ke Batu Pahat dan dari Batu Pahat aku naik bas lagi utk ke Kluang. Fuhh.. 6 Jam perjalanan sakit kaki aku dibuatnya.. Maklumla, aku cuma naik bas catar je. baru jimat sikit.

Aku pergi ke Seremban utk cari Mak saudara aku yg tak pernah aku jumpa pun. Mak Long ni, kakak kpd arwah ayah aku. Sepanjang hidup aku, inilah kali pertama aku berjumpa dgan Mak Long ni. Umur dia dah masuk 69 tahun, dah tua pun... Kali pertama aku lihat, wajahnya hampir sama dgan raut wajah arwah ayah aku.
Mak Long ada 7 orang anak lelaki. 5 dah kahwin dan 2 belum kahwin...

Baru aku tahu, kenapa Mak Long lama tak balik Klantan..? Aku ingat dia dah tak kenal kg halaman, tp ada sebab dia tak dpat blik klantan.. Malas r aku nak cite kat sini.. Biarlah ini jd alasan Mak Long.. dan aku tak salahkan dia pun.. huhu..

OK... Selesai sudah Jelajah Johor.. Lepas ni, aku nak bergerak ke KL pulak, huhu.. Jalan2 jumpa member lama dan cari waris aku( sepupu ) .. Sekarang ni, stay kat Seremban dulu, rest dulu 2@3 hari baru naik KL..

p/s: bila aku sampai di Perlis baru dpat blogging dgan aman.. sorry yup..

25 comments:

  1. ooo jauh tul jalan, dr johor pastu nk g perlis plak..tp bab blik kg ni biase la.aku sndri pon dh lame xbalik kg..ehehe :p
    mybe aku fham nape ade yg xnak balik kg mcm aku ni.. :)

    BalasPadam
  2. Best gak dapat backpacking camtu... :D

    BalasPadam
  3. bestnya jalan2 tengok tempat orang...

    BalasPadam
  4. haishh.jumpa sedara lama..merata2 pulak sedara kaum kerabat kau ek..semoga berjaya yer mencari sepupu kau tu :)

    BalasPadam
  5. amboii....jln2 smbil cari sedara..

    BalasPadam
  6. bguslah tu..sambil jln2 sambil cari keluarga yg kita jarang/xpernah jumpa sebelum nie..dpt eratkan semula silaturahim tsebut...

    BalasPadam
  7. jauh perjalanan luas pemandangan..
    tempuh cabaran jadikan pengalaman...(*_*)

    BalasPadam
  8. wah untungnya masih g jalan2... murni usaha awak itu... mengeratkan silaturrahim...:)

    BalasPadam
  9. salam;
    selamat berjalan semoga luas pengalaman

    BalasPadam
  10. best la abg.. brjlan sorg,pstu jumpe dgn mak sedara yg xpnah jumpa.. super ohsem =)

    mcm dlm movie plak

    BalasPadam
  11. berjumpa saudara-mara nie mmg bgaus, sbb dapat rapatkan ukhwah dan hubungan yg telah lama terpisah..

    semoga selamat dlm perjalanan..=)

    BalasPadam
  12. assalamualaikum zul...jauhnya perjalanan tu dan eloklah tu singgah bertemu saudara yg dah lama x jumpakan...:)

    BalasPadam
  13. salam fattah oi..

    mane ade gembak..belajar slow2..

    tempah la satu fattah...sebagai tanda sokongan rakan..huhu..

    BalasPadam
  14. cerita la kisah maklong..haha

    BalasPadam
  15. peh cuti2 malaysia nmpk....kira cam pusing 1 malaysia tu...perlis ke johor

    BalasPadam
  16. ang jejak kasih ke apa..

    xpe la..
    saling m'ziarah..^^

    BalasPadam
  17. jauh berjalan zul...jaga diri bro...

    BalasPadam

Terima Kasih :D