+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Khamis, 2 Februari 2012

Dari Kelantan Ke Pelusok Negeri Orang

4:10:00 PTG

Share it Please

Fuuh.. penat.. penat.. sakit kaki tak hilang lagi ni, dah seminggu jelajah negeri orang, berjalan kaki.... Baru aku tahu penat rasanya orang dulu2 bjalan dari Utara ke Selatan..(Bangang.. orang dulu mana ada kereta doe). Seperti yang korang tahu, sekarang ni musim cuti bagi student IPT.. Jadi dikesempatan ini, aku ambik peluang utk jelajah negari orang. Benarlah apa yg orang tua2 kata, "Juah perjalanan, Luas Pandangan" . Itulah yg aku dapat disini..

Best jugak r dapat meneroka negeri2 orang ni.. tapi yg tak bestnya aku sorang2 je. Mana la member2 aku semua ni? Semua hilang bila aku ajak keluar teman aku. Demm!!!.. Erm nak buat macam mana kan? diaorang busy dengan kerja masing2.

Ok la.. Aku jelaskan disini.. Journey @ mengembara adalah hobi aku bila tiba musim cuti sekolah. Haha.. Mesti korang tak percaya kan? Aku mula start sukakan hobi ni, bila aku brada di matrikulasi dulu.. Bila aku dapat jalan2 di negei orang.. "Ermmm.. Best jugak eh jalan2 ni..?" itulah yg slalu ada di dlm benak aku bila tiba musim cuti semester...

Kali ni, Perjalanan aku bermula dari Kelantan ke Kuala Lumpur (KL) aku stay kat Damansara Utama, tumpang rumah Tok Saudara aku.. Lepas tu aku pergi pulak ke Seremban, Negeri 9 (sekarang aku duk di Taman AST Seremban). Esok aku nak pergi Johor plak.. jalan2 sana dalam 2 hari pun ok gak kan?
Lpas tu aku ingat nak balik KL balik, cuci2 mata dulu kat sana.. Baru aku bertolak balik ke Perlis.. huhu..

Itulah perancangan aku buat masa ni.. Harap2 journey ni, selamat dan dipermudahkan olehNYA..

p/s:  MAAF.. baru dapat update blog..

31 comments:

  1. Orang laki nak ke sana ke sini sorang pun senang. Kurang mengundang bahaya.

    BalasPadam
  2. pastikan poket penuh! :)

    kalau perempuan nak berjalan pasti tengok poket sebab dah pikir apa yang nak dibeli dinegeri orang.

    BalasPadam
  3. wau .. best lat jalan2 kat neger orang .. hew hew .. bila lar boleh jalan2 macam tu .. kih3 ../

    BalasPadam
  4. Bencer betul.. Take care bro.. Have a safe journey...

    BalasPadam
  5. bestnyee travel alone! xde la mganggu sgt..klau bwak kwn leceh sikit.. itu ini lmbat..

    smoga abang keselamatan abg selamat ^^

    BalasPadam
  6. ooo..jalan2 ...patut lama menyepi...take care fattah...

    BalasPadam
  7. woohooo, selatan ke utara! syabas :D

    BalasPadam
  8. ptt ah lame senyap...
    mengembara rupanye...
    btw,have a safe journey =]

    BalasPadam
  9. bestnye dia.. dapat jalan-jalan =D

    BalasPadam
  10. semoga selamat dlm perjalanannya..anyway, inna pn suka jg travelling nie.
    dpt tgok negeri org, dpt luaskan pengalaman dan pemikiran dan dpt melihat keagungan ciptaan-Nya...^^

    BalasPadam
  11. @3no: haha.. modal aku rm100 je.. pandai2 la save bajet..

    BalasPadam
  12. Wah wah. Hobi yang menarik. Tapi perempuan bahaya kalau keluar sorang-sorang. Lelaki bolehlah -.-

    BalasPadam
  13. me too
    lau dapat cuti lame-lame and family len pun cuti jugak...memang panjang jerk akal nak ke sana sini

    bile lagi nak rase jalan-jalan kan

    BalasPadam
  14. seronoknyer dpt gi jelajah negeri org..taman AST?? dah dekat tu ngan tmpat sy..have a nice day

    BalasPadam
  15. assalamualaikum zul...selamat mengembara yer...jauh pandangan luas pemandangan...:)

    BalasPadam
  16. bestnya dapat menjelajah tgk negara orang

    BalasPadam
  17. salam;
    bagus sangat mengembara ni!!.

    BalasPadam
  18. wah,,ceritakanlah pengalaman menarik di negeri org tu..

    aku teringin nak travel sorg diri,,tp ada je yg tak bagi..;(

    BalasPadam
  19. em... selamat mengembara.... jauh perjalanan byk pengalaman...

    BalasPadam
  20. seronoknya... jalan2 sorang2 banyak negeri best la... saya teringin nak buat macam tu... tapi kurang keberanian la plak... huhuhu... ajak org kena kumpul modal lagi... mana mampu... hehheheh... macamna pun cuti sem nih banyak penegembaraan emosi dan situasi yang telah dilalui... :) happy2 selalu k... semoga selamat semuanya...:)

    BalasPadam
  21. jalan-jalan makan angin mmg best..dpt tambah eknalan dan dpt tambah pengalaman..

    BalasPadam
  22. duit ade ke jln2 merata tu..nak sikit..ajak la aku jalan2 skali

    BalasPadam

Terima Kasih :D