+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Khamis, 19 Januari 2012

Semoga Selamat-Selamat Semuanya...

1:36:00 PG

Share it Please

“Barangsiapa yang menjamin dirinya kepadaku untuk tidak meminta-minta apapun kepada manusia maka aku akan jamin ia masuk syurga”

Hadits shahih, riwayat Ahlus Sunan.

Ibnul Qayyim berkata : Allah adalah yang mencukupi orang yang bertawakal kepadanya dan yang menyandarkan kepada-Nya, yaitu Dia yang memberi ketenangan dari ketakutan orang yang takut, Dia adalah sebaik-baik pelindung dan sebaik-baik penolong dan barangsiapa yang berlindung kepada-Nya dan meminta pertolongan dari-Nya dan bertawakal kepada-Nya, maka Allah akan melindunginya, menjaganya, dan barangsiapa yang takut kepada Allah, maka Allah akan membuatnya nyaman dan tenang dari sesuatu yang ditakuti dan dikhawatirkan, dan Allah akan memberi kepadanya segala macam kebutuhan yang bermanfa’at. (Taisirul Azizil Hamidh hal. 503)

Ibnu Al-Qayyim berkata : Perhatikanlah ganjaran-ganjaran yang akan diterima oleh orang yang bertawakal yang mana ganjaran itu tak diberikan kepada orang lain selain yang bertawakal kepada-Nya, ini membuktikan bahwa tawakkal adalah jalan terbaik untuk menuju ke tempat di sisinya dan perbuatan yang amat dicintai Allah. (Madarijus Salikin 2/128)..

Setelah penat berusaha satu semester.. Akhirnya berakhir juga Final Exam.. Kelmarin paper final aku.. haha..
Tak ada benda dah nak di buat, sekarang duk sibuk kemas barang-barang dlam rumah ni. Hanya tinggal aku sorang je, housemate yg lain semua dah blah.. awal betul..  kecian kat aku ..T_T.

Aku bertolak balik Kelantan pukul 4 pg ni kot... btolak awal sikit, standard perjalanan dari Perlis ke Kelantan mengambil masa 7@8 jam .. jadi kena bertolak awal r, jadi sampai awal sikit..

Orang cakap.. malam-malam macam ni, doa mudah termakbul.. jom sama2 berdoa.. (aku berdoa ikut doa aku.. korang reka sendiri r doa korang, ikut keperluan masing-masing)
Ya Allah.. Aku bertawakkal kepada Mu ya Allah.. setelah penat aku berusaha.. aku teringin untuk lulus paper Analog 2, Signal, Math, Biochemistry, TITAS, EE, dan Mechanic.. Engkau berilah aku peluang untuk lulus dengan cemerlang... Engkau terimalah doaku ini ya Allah.. sesungguhnya, tiada siapa lagi yang dapat menolong ku selain Engkau ya Allah... Engkau Murahkanlah hati pemeriksa kertas kami ya Allah, utk memberi Markah yg terbaik buat kami dan permudahkanlah utk pemeriksa kertas kami memahami tulisan kami... Sesungguhnya Engkaulah yg Maha Pemurah dan Mahkbulkanlah doaku ini.. Amin ya Robb..

p/s: Ok.. ni last entry dari aku.. tak tahu bila lagi boleh online, sebab kat kampung aku, tak ada intenet.. so kalau nak update blog memang kena kluar pi bandar r,.. Minggu cuti ni, blog aku pun ikut cuti jugak r..

28 comments:

  1. insyaAllah..lulus dengan cemerlang..doakn sye jugak..:))

    BalasPadam
  2. insyaAllah berjaya dengan cemerlang.. aminn

    BalasPadam
  3. InsyaAllah, moga jg engineer yg berjaya!

    BalasPadam
  4. Salam,
    LF doakan keputusan exam yg terbaik. Selamat pulang ke kampung

    BalasPadam
  5. insyaallah doa diperkenankan....AMINNN

    BalasPadam
  6. assalamualaikum zul...InsyaAllah n selamat bercuti di kg yer...:)

    BalasPadam
  7. tawakal. Saya pun kena buat macam tu. Dah usaha cari kerja, kena tawakal alallah..

    BalasPadam
  8. insyaAllah...moga semuanya selamat ye Fattah :)

    BalasPadam
  9. Salam Zul,

    Semoga score, InsyaAllah. Selamat bercuti!

    BalasPadam
  10. aminnnnn semoga lulus dgn cemerlang okeh?

    takecare =)

    BalasPadam
  11. i.Allah,,kejayaan akan menyusul selapas adanya usaha doa dan tawakal..;)

    selamat bercuti!

    BalasPadam
  12. selamat bercuti... kalau buat preparation yg bagus masa nk exam tu insyaAllah resultnya pun akan jd ok.. tp kalau biasa2 aje.. result pun biasa2 ajer... :) dah usaha berdoa lps tu tawakal la pula.. InsyaAllah.. tp kalo xde usaha mmg x dptler...

    BalasPadam
  13. insyaAllah. semoga dpt keputusan terbaik. selamat bercuti ^_~

    BalasPadam
  14. ameen..aku pon cuak doe result pulak nk pikir lepas nih..

    BalasPadam
  15. Insyaallah... amin.... akak, pun sma, teringain nak lulus kalau ada paper nak tak pernah lulus.... erm...
    gd luck k... all the best...

    BalasPadam
  16. aminnn

    semoga termakbul doa kamu =)

    BalasPadam
  17. tawakkal dan berdoa je lpas dh berusaha sedayanya..

    p/s : kg mg xdop intnet eh?? kg ak ad..hehhe

    BalasPadam
  18. zul selmat bercuti bro...mai singgah sini weyh,hehe

    BalasPadam
  19. mugo berjaya dan selamat bercuti..

    anty follow kamu..

    BalasPadam
  20. aminn, selamat bercuti cik zul :)

    BalasPadam
  21. insyaallah..setiap usaha ada ganjarannyer..happy holiday..

    BalasPadam
  22. sama2 la doakan..
    moga result kita dpt yg terbaek..^^

    BalasPadam
  23. aduhh masa aku on9 lah semua blogger mula nak last entry bagai ni . apa kejadahnya semua ni hah hah?

    BalasPadam
  24. 4 flat lahh! hehe. selamat bercuti. duk kelate kat mana?

    BalasPadam

Terima Kasih :D