+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Ahad, 15 Januari 2012

Perghh... PM Nak Kena Bom Laju Je Korang.. Tapi Bila Tok Guru Nik Aziz Nak Kena Bunuh?

11:19:00 PTG

Share it Please



Aku nak tanya apa cerita dengan mamat yang Ugut nak bunuh Menteri Besar kelantan tempoh hari.... sunyi sepi jaa....????

Ugut letup helikopter PM: Pelajar USM ditangkap

Polis menahan seorang pelajar Universiti Sains Malaysia (USM) kampus kejuruteraan selepas membuat kenyataan berunsur ugutan menerusi laman blognya, di Georgetown hari ini.

Dalam kenyataannya pelajar terbabit dikatakan mahu meletakkan bom pada helikopter yang akan dinaiki Perdana Menteri Datuk Seri Najib Razak dalam lawatannya ke kampus itu minggu hadapan.

Pelajar terbabit akan disiasat di bawah Seksyen 506 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan penjara sehingga dua tahun atau denda atau kedua-duanya.

Ketua Polis Negeri Datuk Ayub Yaakob yang dihubungi mengesahkan perkara itu dan akan mengadakan sidang media mengenainya esok.

- Bernama

p/s: bukan nak main politik.. ini pandangan aku je. Apa beza Najib dgan Tok Guru Nik Aziz? Aku rasa dua2 orang@manusia..  Tapi bila tiba kes cam ni? Arghh.. malas r nak cite, tak pasal-pasal aku yg kena pulak.. Korang pikir la sendiri..

14 comments:

  1. haha. aku pon malas nak cakap. kene pandai nilai sendiri

    BalasPadam
  2. mcm2 dunia skrg..aku duduk planet mana ni

    BalasPadam
  3. Well, dierang tak dibagi duit untuk jaga Tuan Guru Nik Aziz kot?!

    BalasPadam
  4. agaknya Najib tu tak berapa sangat.juak-juak dia tu yang lebih..

    BalasPadam
  5. assalamualaikum zul...betul ke apa yg dikatakan itu...mcm2 dunia politik skg ni...:)

    BalasPadam
  6. hmm...kata-kata mudah untuk dilemparkan...kuasa Allah yang mampu menghalang...biar dia ckp.biar dia angan-angan. Tuan Guru juga hamba Allah.dia pun hamba Allah. tengok lah...

    BalasPadam
  7. hehehe..normal la benda macam ni..

    BalasPadam
  8. Assalamualaikum Zul

    Insyaallah, orang yg hendah selamat di dunia dan akhirat akan berhijrah

    BalasPadam
  9. walau siapapun Najib n Nik Aziz tu...kita ni siapa nak bunuh mereka..?? dah tak ingat dosa pahala ke..?? gila apa buat statement macam tu...?? ish..teremosi lak..hehe

    BalasPadam
  10. bodo snggup kene hukum gantung klu dpt bunuh nik aziz? die lebih sanggup di hukum kt dunia dr kt akhirat... die x tau.. die kene gantung tu kt dunia kecik jer... kt akhirat tu?? haaa.. jwb la sndri... "Sengungguhnya azab Ku (Allah) amat lah berat" surah & ayat ke bape aku lupe.. ingt ayat tu jer.. .:P

    BalasPadam
  11. hahaha.. bila kata pihak berwajib berat sebelah marah tapi diri sendiri menunjukkan siapa mereka kih kih kih kih kih kih kih kih kih kih

    BalasPadam
  12. hmm, taknak komen banyak2 hal politik Malaysia ni. kang buat tambah dosa pulak. Wallahua'lam =,=

    BalasPadam

Terima Kasih :D