+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Sabtu, 21 Januari 2012

Kemana ko Menghilang..? Pulanglah..

11:27:00 PTG

Share it Please





Ni kali kedua cincin aku hilang.. tapi cincin inilah yg paling aku sayang.. Cincin pusaka arwah ayah cuma tinggal memori je.. Semua salah aku r, sebab aku tak ingat aku letak kat mana? demm.. 

Sudah 4 tahun cincin ni bersama dgan aku.. tidur sama2... mandi sama2.. main futsal pun sama2.. huwaaa.. mana nak cari ganti ni? Sudah merata tempat aku cari, tapi tak jumpa2 jugak... 

Banyak kenangan aku dgan cincin ni, malas r nak cite.. bayangkan r, 4 tahun dia bersama aku.. mana boleh lupa.. Esok, aku ingat nak pergi buat cincin baru r, rasa gatal pulak jari ni, bila tak ada cincin dijari..

42 comments:

  1. cincin kesayangan la..
    syangnya ilang

    BalasPadam
  2. kalu saya pulak, jnis suka letak rata2. lps tu jenuhla mencari, dhla cincin tu ske bergolek. last2 xjumpa, beli baru jela -.-

    BalasPadam
  3. erm saya xsuka pakai cincin dari dulu lagi

    BalasPadam
  4. Ada ja cincin 2. Xkemana cincin 2. Usaha lg. Gudluck :D

    BalasPadam
  5. sdihnye brg dri org yg trsyg hilang..
    klau adk nges brg hilang.. bnde tu btul2 hilang.. klau adk rase biase.. mgkin akn jumpa.. tpi tak thu la abg..

    adk doakan abg dpt blik yer =) smngat abg tuu..

    BalasPadam
  6. kne cri dgn hati yg tenang slow2..... insyaALLAH akn jumpe =)

    BalasPadam
  7. uncle pon tak boleh pakai cincin...

    sure hilang...

    BalasPadam
  8. banyakkan baca doa ni....InsyaAllah jumpa

    "Ya Allah Tuhan dari sesuatu yang hilang, Ya Tuhan yang memberikan petunjuk dari kesesatan, kembalikanlah barangku yang hilang."

    Atau...

    "Maha Suci Tuhan Allah zat yang tidak pernah tidur dan tidak pernah lalai (lupa) wahai Tuhan, ingatkanlah aku apa yang aku lalai(lupa)"

    BalasPadam
  9. Macam Smeagul dah.. haha.. "My precious"

    BalasPadam
  10. kadang2 kita lupa mana letak... cari la lagi sekali mana tahu tiba2 jumpa...:)

    BalasPadam
  11. Ala. Buat je cincin kahwin. Kan senang. Tak perlu bazir. Haha

    BalasPadam
  12. bace selawat 7x..insyaAllah jumpe..slalu mcm tu..da beli baru mesti jmpe yg lame..

    BalasPadam
  13. ololo...cian die cincin ilang...
    brg sentimental kah?
    t aku bg cincin baru,nk?

    BalasPadam
  14. cincin hilang? try cari lagi, manalah tau jumpakan .. :)

    BalasPadam
  15. cincing mmg senang sangat nak hilang kot. same goes to me ;)

    BalasPadam
  16. laaa. ilang ke ? wa x pernah pakai cincin .. ha ha ha

    BalasPadam
  17. wah, entry yang menarik, blog ni pun lawa, keep up the good work! :D

    BalasPadam
  18. uishhh..sygnye...
    saboo ek..nant timbul la cincin tu.,.

    BalasPadam
  19. sila la jaga elok2 brg pusakaaaaa!

    BalasPadam
  20. da cari betul2 ke..? mmg tak jumpa da ye...sayang tu..hilang...

    BalasPadam
  21. huu ko letak kat mane??
    laen kali jgn cabut dari jari tuu..

    smoge jumpe balik oke :')

    BalasPadam
  22. kesiannye..cari betul2 ea..

    BalasPadam
  23. ci carik kat umah jiran sebelah..hee

    BalasPadam
  24. bacer yasin setiap kali ayat mubin.. berhenti. dan minta doa pada Allah..

    jom renung2kan..=)
    http://lolz-l.blogspot.com/2012/01/kenapa-ilmu-itu-penting.html

    BalasPadam
  25. Semoga dapat jmpe balik cincin tu :')

    BalasPadam
  26. assalamualaikum zul...sabar zul cari perlahan2 yer mungkin ada tu tersorok di mana2...:)

    p/s mudah2an jumpa balik cincin arwah tu yer...

    BalasPadam
  27. cincin pusaka..kena cari bro..xkn senang2 nak cari peganti...

    BalasPadam
  28. selalu jugak kehilangan cncin sbb lupa tauk mana -,-

    cr la baik2, nt jmp lerr :)

    BalasPadam
  29. i follow you... follow me back okey... nice blog ! superb!

    BalasPadam
  30. adakah tandanya sudah kurus?

    BalasPadam
  31. salam;
    tulah awak tak jaga betul2...kalau rayban hilang tak apa boleh ganti ni tak cincin pusaka arwah ayah awak..

    BalasPadam
  32. jgn putus harap..insyaALLAH nnt jmpe la cincin tu..

    cincin akak pn pnh ilang smnggu tau, pastu tetiba je muncul blk..hehe..

    BalasPadam
  33. la, hmm mestin ada kat somewhere. doa la bnyk semoga jumpa, aminn n_n

    BalasPadam
  34. kadang2 bila terlalu teruja nak cari sesuatu mmg xkn jumpa..jadi relax dulu..lepas tu cari balik..mesti ada :)

    BalasPadam
  35. sayangnye cincin
    ntah-ntah tertelan mase tidoq kowt
    g klinik wat xray heheh

    BalasPadam
  36. cari elok2 yek....kalo tak jumpa gak,,,mmg takde rezeki lah tu...

    p/s:tag anda

    http://cobaltchloride.blogspot.com/2012/02/happy-faces-contest-by-captkeon-alhan.html

    BalasPadam
  37. alahai .. cmne boleh hilang ? huuuhu .. syg gile kut

    BalasPadam

Terima Kasih :D