+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Isnin, 26 Disember 2011

Selamat Bertunang Kakak..

6:08:00 PTG

Share it Please

Hari ini, adalah hari pertunangan kakak aku, Rogayah Bt Saleh.. Sebelum tu, aku nak ucapkan Selamat Bertunang Kepada Kak Yah.. Masalahnya sekarang ni, aku tak dapat apa-apa info tentang tunang kakak aku tu.. Nama pun aku tak tahu..? Orangnya lagi la.. Demm... 

Ini semua bersebab.. aku duk study kat Perlis.. Kakak aku bertunang kat Cheras..
Manalah aku boleh pergi..? Sekarang sibuk dengan exam..

Lagi satu sebab.. kakak aku ni, masa kecil-kecil dulu, bukan Mek aku yg Pelihara.. orang lain, sebabkan ayah dengan Mek aku miskin masa tu.. diaorg bg org lain jaga.. Aku pun baru tahu masa aku form 3 or form 4 kot.. Aku pun dah tak ingat.. Jadi aku tak berapa rapat sangat la.. Kalau jumpa pun, setahun skali je.. Hari Raya je la baru boleh jumpa.. 

Disebabkan dia dijaga oleh org lain, akhirnya dapat jugak dia jd Cikgu.. Haha.. Tapi kami adik-beradik yg lain.. semua kerja kg je.. paling tinggi pun, askar prebet.. jd aku, sebagai anak yg last skali.. btanggungjwb utk berjaya dlm keluarga aku ni...... Aku akan buktikan yg Mek dgan arwah Ayah tak sia-sia didik kami 9 adik bradik..  

Apa-apapun.. memang betul la..  pertunangan ini kena rahsia..  tak gitu?

“Rahsiakan pertunangan dan iklankan (maklumkan/hebahkan) tentang perkahwinan”

(Hadis Riwayat Ahmad dari Abdullah bin Zubair Radhiyallahu’anhu, dan disahihkan oleh al-Albani di dalam Irwa’ al-Ghalil)

p/s: lpas ni, kena contact kak aku.. tanya nama tunang dia.. nampak sangat Jakun nye aku ni..?

28 comments:

  1. tahniah buat kakak ko zul...anda bila lagi?hehe

    BalasPadam
  2. wahh , tahniah ler utk kakak , hihi .

    BalasPadam
  3. Ko tak call jer ker? Nway, tahniah untuk kakakmu...

    BalasPadam
  4. pasni kakak nak kawen da..kena tahu la tu nama abang ipar..hahha

    BalasPadam
  5. selamat bertunang untuk kakak awak!!

    BalasPadam
  6. Semoga berpanjangan hingga akad nikah.. Kekal selamanya.. Sy belum btunang.. Tp rahsia tauuuu

    BalasPadam
  7. Tahniah kat kakak bro..nnti dia nk kawin nnti wajib gi tau.. ;-)

    BalasPadam
  8. tak nak komen bab tunang..akak nak awak berjaya dlm study buat gembirakan hati org tua..kami dulu jgk sgt miskin dan kami 12 org adik beradik tak nak trskan kemiskinan tu..kena berusaha utk berjaya..gud luck awak :D

    BalasPadam
  9. Alhmdlillah.. abg bila lgi? adk bolat doakan abg adk ni brjaya key.. JIA YU

    BalasPadam
  10. Tahniah buat kakak..& all the best buat Zul~ =)

    BalasPadam
  11. bguslah awak punya semangat utk mencapai kejayaan kelak...
    anyway, congrates kat kakak awak..^^

    BalasPadam
  12. adek yg bagos, ingt akak die wlpon x mbesa bsme..siap wat entry lg tu,air dicincang xkn putus kn..

    kalo majlis akak da blgsg jgn x pegi pulak ek..gudluck utk exam kamu!

    BalasPadam
  13. hantar le spy p siasat background tunang ur sis tu. hehek!

    BalasPadam
  14. wow...semoga kekal hingga ke jingjang pelamin seterusnya ke akhir hayat dunia dan khirat...amin..

    BalasPadam
  15. tahniah buat akak ko bro. ko punya turn??? hehe

    BalasPadam
  16. tahniah buat kakak ko..:)

    insyallah ko pun akan berjaya jugak satu hari nanti :)

    BalasPadam
  17. tahniah utk kak yah..haa..adik dia ni bila pulak..haha..abiskan study dulu okeh!

    BalasPadam
  18. ko kena blaja rajin2, keje rajin2 buktikan yg mak ayah ko bela ko adik beradik bkn utk keje kmpung jek...okeh..

    slmt btunang utk kakak =)

    BalasPadam
  19. alhamdulilah.. da sampai seru dia.. tahniah ye buat cik kakak..

    BalasPadam
  20. waahh!!tahniah!! bakal dpt abg ipar ha...

    BalasPadam

Terima Kasih :D