+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Isnin, 28 November 2011

Masa Rehat dah habis bro!!! Skrang Masa untuk Fight..

6:38:00 PTG

Share it Please
Faizal bro.. korang kenal ke? The Golden Elbow..
Ok, skrang masa rehat dah habis bro.. aku skrang nak aktifkan diri semula dalam dunia tomoi ni. Sakit lama biarkanlah, dah tak boleh nak buat apa. Apa-apapun, aku perlu teruskan juga, untuk mendalami ilmu boxing ni. Sebelum ini, aku dah putus angin dengan tomoi ni. Aku ada 2 sebab kenapa aku berhenti dari dunia tomoi ni:
  1. Kaki member aku pernah patah masa aku main bola dulu, aku tak sengaja pun. Sebab itulah member aku, sampai sekrang tak boleh main bola dan sebab itu jugak, aku mula hilang minat dalam dunia tomoi.
  2. Kaki aku sakit. saraf dari tulang belakang, tarik urat paha aku, sakit wooo..  Sekarang ni, ok la sikit. Harap-harap lepas ni, ok r kot..
2 Alasan inilah yg sentiasa di mulut aku, bila ada orang ajak aku lawan. Aku rasalah 2 tahun sudah cukup untuk aku rest dan aktif semula., Hahaha.. Aku dah jumpa sifu baru.. Aku harap aku dapat asah kembali skill tomoi aku ni, dan dapat tingkatkan stamina tubuh ni. Selamat tinggal perut boroi, hoho... Skrang misi untuk cutting tubuh aku.. rasanya masa sebulan cukup untuk up stamina ni... OK.. 

Tapi tomoi ini waktu petang je.. jadi aku terpaksa korbankan futsal aku.. huwaaaa... Dalam dilema ni.. tapi aku putuskan disini jugak, yg aku nak teruskan dengan tomoi.. 

p/s: Dalam duk sibuk dengan assignment dan lab report yg nk kena hantaq esok, sempat lagi tu nak cutting tubuh.. hoho.. bagi keras sikit.. hehe.. jgan marah..

27 comments:

  1. Wow! Macam best jer tomoi nie.. Ko training guna pokok kelapa ker?

    BalasPadam
  2. pergh,ko ajar la ak beb...ak nak jugak belajar benda ni,dulu masa ak plkn dgn bdk2 kelantan selalu jer ak tgk dorg lawan tomoi ni...mmg keraslah tulang keting kaki kalau dibandingkan dgn tulang orang biasa ni,hehe...

    BalasPadam
  3. gua pernah sekali join tomoi

    BalasPadam
  4. eyakkk ! buumm.. *tomoi
    haha.. bolat tomoitt jer ngn adk kt uma.. *grrr

    BalasPadam
  5. ad jgk la kwn ak ni minat tomoi..huhu

    BalasPadam
  6. wahh tomoi , boleh tahan :)

    BalasPadam
  7. whoahhh, you're such a superb guy. pernah coba muay thai? muehehehe.

    BalasPadam
  8. kalau sakit kaki lg mai ambo urut...haha

    BalasPadam
  9. wah bestnya... ada seni pertahankan diri rupanya.. huhuhu

    BalasPadam
  10. amboi..aktif tomoi rupa2nya adik akk yg seorang ni ye!! bagus utk pertahanan diri tu :)

    BalasPadam
  11. salam;
    Dua2 sukan ni bagus untuk kesihatan tubuh badab..aku rasa kedua2nya boleh jalan sekali cuma perlu bahagikan masa tak usah buat pilihan..

    BalasPadam
  12. wow !
    gempak gila join tomoi.
    tak suke mende2 macam ganas ni. hehehe :P

    BalasPadam
  13. assalamualaikum zul...fuyooo ganas nya tapi bagus gak pandai seni mempertahankan diri ni bila masa2 diperlukan boleh digunakan dan dipraktikkn...:)

    BalasPadam
  14. salam...hey geng lama x dengar kaba???

    fuyooo.... dasyatnya pandai tomoi... btw, take care ye!!

    BalasPadam
  15. badan ada cutting baru confident~ ^^
    utk sehat juga~ =)

    BalasPadam
  16. perghh.. tomoi..

    baik layan futsal je..

    tak de lah sakit semua badan..

    BalasPadam
  17. aq tengok tomoi ni macam ganas je...sakit2 badan nanti wooo...

    BalasPadam
  18. selalu-selalulah bertomoi..
    agar dpt hilangkan mslh perut boroi...haha


    eh2..jadi pulak pantun aku..kah3x

    BalasPadam

Terima Kasih :D