+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Jumaat, 14 Oktober 2011

Tokoh : Pesanan Syeikh Ahmad Yassin

2:01:00 PTG

Share it Please
Wahai anak-anakku,


a) Telah tiba saatnya kalian bangun dan melakukan solat subuh secara berjamaah,sudah sampai saatnya kalian menghiasi diri dgn akhlak yg mulia,mengamalkan al quran dan mencontohi Rasulullah saw.


b) Aku menyeru kalian wahai anak-anak utk solat tepat pd waktunya


c) Aku amat berharap kalian semua tidak sibuk dengan muzik dan tidak terjerumus ke dalam arus syahwat serta cinta kepada manusia dan dunia.latihlah diri kalian utk sementara waktu merasakn kehidupan yg sukar.


d) Wahai puteriku, aku mahu kalian berjanji kpd Allah akan mengenakn hijab secara betul dan jujur,serta mengambil peduli ttg agama dan Nabi kalian yg mulia. Haram bg kalian melakukn sesuatu yg boleh menarik perhatian pemuda supaya mendekati kalian.

Aku suka dalam membicarakn tokoh2 masa dahulu, yang tidak mengenal penat lelah dalam menegakkan Islam, aku teringin utk menjadi seperti merka.. Tp bukan semudah itu, agama, amal dan akhlak aku x sehebat mereka, aku masih lg dalam pencarian utk menjadi umat nabi Muhammad, aku pun tak tahu, Adakah aku layak menjadi umat nabi Muhammad... ?

21 comments:

  1. al-fatihah..
    semoga segala pesannya dapat kita ikuti, insyaAllah...

    BalasPadam
  2. entry ary jumaat yg bagus :)
    tokoh Islam yg ppt dibanggakn n dicontohi

    BalasPadam
  3. Semoga Muhammad Rasulullah terima kita sebagai umatnya esok2..

    BalasPadam
  4. Salam;
    bagus tu..sebenarnya sesiapapun layak asalkan benar2 ikhlas kearah itu.

    BalasPadam
  5. mudah2an beliu menjadi penghuni syurga

    BalasPadam
  6. kejayaan manusia hanya dalam agama. Sejauh mana ia mentaati perintah Allah mengikut sunnah Nabi Muhammad S.A.W.

    trima kasih atas perngatan ini...:D

    BalasPadam
  7. mmg fitrah manusia..jauh disudut hati nak jadi baik..tapi mmg byk godaan & dugaannya.

    BalasPadam
  8. Nice info bro.. Semoga semua mendapat iktibar dari apa yang disampaikan...

    BalasPadam
  9. gUD INFO.. sama2lah kita mengikuti SEGALA PESANAN yang disampaikan...

    BalasPadam
  10. dia dibunuh hari kita berpilihanraya pada 2004 kalau tak silap ingatan

    BalasPadam
  11. mekasih for the info... Al-Fatihah..

    BalasPadam
  12. tq ats peringatan ni Fatah.. :)

    BalasPadam
  13. tq ats peringatan ni Fatah.. :)

    BalasPadam
  14. begitu juga dgn prince masih mencari dan mendalami utk menjadi umat nabi Muhammad saw..masih jauh lagi ilmu agama ini..byk perlu pelajari lagi..

    BalasPadam
  15. b) Aku menyeru kalian wahai anak-anak utk solat tepat pd waktunya.

    part ini betul2 menguji utk fight dgn diri..environment mempengaruhi..

    berusaha utk konsisten~

    BalasPadam
  16. alangkah gembiranya tuhan kalau semuanya dapat diikuti oleh hambaNYA

    BalasPadam
  17. bro,kita mampu..insyaAllah..sama2 perbaiki dri kita..:)

    BalasPadam

Terima Kasih :D