+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Selasa, 11 Oktober 2011

Tip Hilangkan Boring di Waktu Tengah Hari.

8:24:00 PTG

Share it Please
Sambungan daripada  tip hilangkan boring diwaktu pagi
Jika korang sedang bekerja, apa kata waktu rehat tengah hari, korang pergi lepak tepi pantai, ambil beberapa keping gambar mengunakan Handphone bagi menunjukkan  kewujudan korang di sana, lepas dah hilang  boring, baru masuk kerja, lewat sikitpun takpe, bila bos tanya kenapa masuk lewat?

Korang cakaplah:

“Saya terpaksa masuk lewat kerana terpaksa bertungkus lumus menyelamatkan ikan paus yang terdampar di laut pulang ke pangkuan ibunya, tapi dah lama tunggu, takde pulak ikan paus yang sedia membunuh diri”

Lalu korang tunjuk gambar tepi pantai pada bos, dan apa sahaja reaksi bos korang, korang terima je..  boring korang  tentu hilang, he he ..

Satu lagi,  jikalau korang ni, masih belajar. Bila tiba je  kelas korang yg memang rasa boring, contoh subjek anatomy @ signal.. Mula-mula Korang kluar dari pintu belakang bilik lecture, korang pergilah menyanyi dekat beranda kelas, Menyanyi dengan kuat ok. Biar sampai satu bangunan mencari-cari, suara sape la tu ..?
Lpas tu, korang masuk semula bilik lecture, korang tanya r member sebelah.

Eh, sape yg menjerit melolong kat luar tadi eh?

Kalau member korang tak beri respon, korang buat muka blur, dan cuba fokus pulak untuk sambung study.
Kalau member korang balas pertanyaan korang tu.. korang buat-buat tak dengar je.. haha..

Demm!!.

Bersambung...

36 comments:

  1. hahaha! sengal la tipss neyy..haha

    BalasPadam
  2. haha..aku kalo bosan,mmg aku kuar dr kls jap
    merayau2 dlm 10 minit pastu msk balik...
    stkt ni lecturer ta pnah bising lg...

    BalasPadam
  3. gua kalau boring tengahari wa start keta wa balik layan tilam dulu..nikmat!lu cuba.

    BalasPadam
  4. hahahaha..ni keje giler namanyer wehh...

    BalasPadam
  5. haha...tips paling.....SENGAL..haha~

    BalasPadam
  6. haha , lepas tu kne pelempang . hehe :)

    BalasPadam
  7. hahahaha...terbaik la. memang baguih..

    MOHD NASER.com

    BalasPadam
  8. itu nak 'mencapab' *mencari publisiti* namanya. hahahah...

    :p

    BalasPadam
  9. yo la, mmg ilang boring sbb kena penampau jepun dengan bos...

    BalasPadam
  10. esok aku try la..tgh hr mmg bosan kat opis haha

    BalasPadam
  11. ini namanya mintak terajang adela ! sengal !

    BalasPadam
  12. cikgu mana la yg ajar mg ni weh?? huhuk

    BalasPadam
  13. hahaha kemain bijak lagi :P


    luv,
    cik ana

    BalasPadam
  14. kalo laut tu jauh memang aku tak balik kerja teros
    kalo nyanyi kat luar kelas terus bukak set karaoke lah
    kakaka

    BalasPadam
  15. Apa la susah sgt.... Bagila yg senang.... Kalau kat kelas, lastik whiteboard ke. Kalau kat opis, ajak bos lawan main mata ke. Hheee

    BalasPadam
  16. Bimbang nanti boss keluarkan arahan suruh buat pemeriksaan kesihatan kat tanjong rambutan...

    BalasPadam
  17. kalo atok boring di waktu malam? huhu

    BalasPadam
  18. haha. tak betul je menjerit kuat-kuat. kalau duduk dekat tempat yang tak ada, munasabah la juga. tapi dekat sini tak ada pantai. tak best! >.<

    BalasPadam
  19. haha...sengal . sesapa berani bolehlah cuba!!

    BalasPadam
  20. wahahaha.. klu opis jauh dr pantai mcm mane? tp idea utk budak study tu BEST & COOL giler... hahahaah

    BalasPadam
  21. ala tak pyah cakap ikan paus nak bunuh diri, cakalah awek nak bunuh diri, tentu ngan bos sekali nak join hahhaa

    BalasPadam
  22. bosan tgahri tido le....hahaha

    BalasPadam
  23. masih cuba mencari2 motif tips ni.




    ok. tak jumpa.

    BalasPadam
  24. hehehe..kalau jawab macam tu dgn bos...pang...kene pelempang..hehehe..:)

    new entry :: Diam Tanpa Kata ツ

    BalasPadam
  25. tips mcm tak boleh pakai je. haha!

    BalasPadam
  26. da sah sah bos tu suh ko smbung slmtkan ikan paus tu da~ berguling guling aku gelak da~

    weh aku nak try la yg nyanyi tu~ko rs pakgad kejar aku tak~

    BalasPadam
  27. eh2..adew pulak gitu...
    hahahaha....
    terbaik la weh :D

    BalasPadam

Terima Kasih :D