+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Khamis, 13 Oktober 2011

Tip Hilangkan Boring di Waktu Malam.

7:47:00 PTG

Share it Please

Setelah selesai dengan tip menghilangkan boring diwaktu pagi, tengah hari dan petang. Ini last tip dari aku.
Sebelum tu, apa kata korang pergi mandi lepas makan malam, pakai baju lawa lawa, rambut sikat rapi kiri kanan, dan lepas siap semua tu korangpun pergiler berdiri di tepi mana mana jalan utama..

Bila nampak kereta Teksi, korang pun luruskan tangan dan gerakkan sikit jari jemari yang menunjukkan korang ingin kereta teksi itu berhenti..

Bila teksi dah berhenti, korang jangan masuk terus dalam Teksi tu, tapi korang bergerak ke pintu driver teksi tu, alahai, buat macam polis selalu buat bila road block tu..

Dengan penuh kesopanan dan bergaya seperti pemuda yang hafal rukun Negara, korang ketuk sikit cermin depan kereta teksi tu, dan bila cermin dah turun, korang terus tanya soalan ni kat pemandu teksi tu.

“Dah lama bawak kereta teksi ni bang?”

Lalu bila driver teksi tu layang korang berborak, Pasti boring korang hilang. Tak gitu?

Korang jangan pulak pi duk tengah-tengah jalan, kang mati kang? aku tak mahu bertanggungjwab. haha..


Fuhh .. Selesai sudah...

28 comments:

  1. haha
    cam xder keje je tbe2 nak berhntikan kerete pastu soal siast org
    ohhoh
    tp memg boring akan hilg
    dan mgkin akan dicopkn sbgai tak betol
    hehee

    BalasPadam
  2. ape kate ko dtg bangi sini biar aku tahan, tgk bape lame ko nk berborak.. :P

    BalasPadam
  3. dia keluar, pastu belasah kau.
    heheh.
    ebelum tu happy je dia tengok kau tahan teksi. last last, nak tanya yang tu je.

    asal kau tak tanya.

    " lesen bang? "

    BalasPadam
  4. haha
    ingt nk bersiar2 nek teksi...
    adeheiiii

    BalasPadam
  5. kalau teksi ada pnumpang plak mcm mna? ajak borak skali ker? ngee~

    BalasPadam
  6. haha..ni betul2 da takde kerja ni...:)

    BalasPadam
  7. kang tak pasal2 pakcik teksi tu mengamuk pula..ingatkan nak naik teksi dia, rupanya nak ajak berborak pula..haha!

    BalasPadam
  8. Haha.. Lempang kali keempat.. Kompom hilang boring dah.. haha...

    BalasPadam
  9. haha..tp xberani la..tkot driver taxi tu wat2 mcm2 lak..

    BalasPadam
  10. berpakej lengkap tip - tip kau m walaupun tip - tip tu semua mintak penampor 8000 kali ~ haha !

    BalasPadam
  11. haha...lawak2..!!!! bole la hilangkan stress...hihi

    BalasPadam
  12. erkk..?? kalau pakcik teksi tu jawab dengan maki-hamun macam mana ek..?? huhu :p

    BalasPadam
  13. hahahahahni yang nampak bebuat bz ajer kan heheh

    BalasPadam
  14. zul... adakah anda menghadapi tekanan perasaan yg hebat?

    BalasPadam
  15. mau cuak seribu owner teksi tu.. nak pulak yang buat cenggitu seorang yang bernama perempuan.. hahaha...

    BalasPadam
  16. hahahha..kau ni mmg nak kena pijak dengan aku..bernas sungguh idea kau..tq sbb buat aku sengih sorang2 kt depan pc ni..lepas ni kalau aku dah tak taip blog, ko cari aku hospital gile ye..hahhaa..

    BalasPadam
  17. malam2 klu boring layan tv jer...tak kosa ler nak kluar dah penat keje...klu weekend ok ler gak...leh lepak kat depan palace of justice. best....tak pun lepak jelah kat umah jer...lagi senang :)

    BalasPadam
  18. hahaa..entry kamu nie buat sy ketawa bila membacanya..pernah ke buat mcm tue..? er..sy kalau boring mlm2, baca buku takpun tengok tv / dengar lagu..

    BalasPadam
  19. sure hilang bosan klo cmni =.= HAAHA

    BalasPadam
  20. kalau akak la, baik tdo je kalo boring heheh...

    BalasPadam
  21. hahahaha...xpasai kena tumbuk nti ..kaco org :D

    BalasPadam

Terima Kasih :D