+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Khamis, 20 Oktober 2011

SPONTANEOUS THURSDAY : Cinta Itu Sukar Untuk diPerolehi...

11:41:00 PG

Share it Please
cinta hati

"Bercinta memang mudah. Untuk dicintai juga memang mudah. Tapi untuk dicintai oleh orang yang kita cintai itulah yang sukar diperoleh."

41 comments:

  1. menyintai dan dicintai punyai value yang berbeza :)

    BalasPadam
  2. mmg ye pun, tapi betul ke cinta itu satu kebetulan???

    BalasPadam
  3. yeahhh...betul3..tapi kalau da betul2 cinta tu..mmg tak lari ke mana la..sampai ke akhir hayat juga kan still sama2...heee :)

    BalasPadam
  4. betoll..lagi sakit bila cinta kita tuh dikhianati.. :"(

    BalasPadam
  5. aku sokong sgt2 kate2 kau =)

    BalasPadam
  6. cinta itu perlu dipelihara dengan sebaiknya..:)

    BalasPadam
  7. susahsusahsusah
    kalo dh jumpe jgn lupe bg taw weh =p

    BalasPadam
  8. Sebaiknya cintailah pada yg mencintai. Memberi cinta pun kena ikhlas juga...

    BalasPadam
  9. terimalah orang yg betul2 ikhlas mencintai kita

    BalasPadam
  10. aha~
    dan untuk dicintai Allah swt adalah segalanya yang ingin hati kita miliki..
    ;)

    BalasPadam
  11. Assalamualaikum Zul Fattah

    “Belum beriman seseorang sehingga aku (Rasulullah Muhammad Saw) lebih dicintainya daripada ayahnya, anak-anaknya dan seluruh manusia” (HR. Bukhari)

    Wassalam

    BalasPadam
  12. cinta pada Allah mengatasi segalanya

    BalasPadam
  13. kalau difikir2 taklah susah mana, kalau kita benar2 mencintainya, pasti dia juga begitu

    BalasPadam
  14. mencari cinta jugak ni,tp klu xcinta pd diri sendiri xleyh jugak nak mencintai orang lain...cinta padaNya jugak yg pasti...

    BalasPadam
  15. setuju!! kadang2 dah depan mata, tapi kita terlepas
    arghhhh!

    BalasPadam
  16. tapi cinta boleh dibeli...

    kan?

    BalasPadam
  17. cintailah sepenuh hati..haha *tetiba!

    semoga mendapat cinta sejati!

    BalasPadam
  18. kadangkala cinta itu menyakitkan...

    BalasPadam
  19. salam kenal..

    terus follow sini...

    BalasPadam
  20. one fine day pasti kita akan jumpa.Sama ada cepat atau lambat.Itu je.Tak sangka mu ni jiwang jugak ore nya.haahaa

    BalasPadam
  21. Hahaha btl kot. Masa aku single susah tul nak dapat couple sbb aku asyik ngan benda lain. bila dah ada couple bnyk pulak peluang cun2 hahaha... awek huhuhu

    BalasPadam
  22. assalamualaikum zul...betul2 tu mama suka sgt2 n3 ni...:)

    BalasPadam
  23. speechless , nothing more.

    p/s " :) singgah

    BalasPadam
  24. cinta itu sebenarnya sukar diperolehi, tapi sukar untuk memiliki.

    BalasPadam
  25. meraih cinta yang dihajati itu memang payah..

    BalasPadam

Terima Kasih :D