+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Ahad, 30 Oktober 2011

20 Cara Menjadikan Roomate Korang Gila

8:00:00 PG

Share it Please
nama binatang ni GILA.. haha..
Dalam duk stress tengah nk exam ni..tambah2 lagi dengan perangai member2 yg langsung tak ambil peduli.. aku jadi fade up r.. Haha..boleh jadi gile aku macam ni... sebelum aku jadi gile baik aku jadikan roomate aku gile dulu.. haha..kejam..!!!  korang tahu tak.. macam mana nk menjadikan roomate korang tu gile..? Senang jew..
Cuba cara ni..compem jadi r..

1. Setiap hari Jumaat, pack segala barang anda dan bagitau kat roommate anda nak balik kampung. Selepas sejam, balik ke bilik & terangkan bhw takde org kat rumah. Unpack segala brg anda & pegi tidor.

2. Setiap kali roommate anda balik, jerit sekuat hati” horee…kau dah balik”. Lepas tu menari dlm 5 minit. Lepas tu, tenung jam lama2 dan tanya dia “Sepatutnya kau dah blah dah skrg”

3. Buat2 terjaga pd tengah malam, jerit kuat2 ” Tolong, kat mana aku berada ni?” dan lari keliling bilik tu. Kalau bilik kecil, cukuplah sekadar melompat 2-3 kali. Kemudian, sambung tidor. Esoknya, kalo dia tanya, pura2 tak tahu apa yg dia cakap.

4. Ambil marker, buat bulatan kecil kat lengan anda. Besarkan bulatan tu setiap hari sambil berkata “Dah merebak… dah merebak!”

5. Beli pepokok bonsai. Bercakap & tidor dengan pokok tu setiap hari. Selepas seminggu, bertengkar dgn pokok tu dan cakap “Aku tak boleh hidup sebilik dengan kau lagi” sambil keluar & menghempaskan pintu bilik dgn kuat…Buang pokok tu tapi biarkan pasu kat situ.

6. Beli pisau banyak-banyak. Tajamkan setiap malam sambil merenung roommate anda sambil berkata “Tak lama lagi…tak lama lagi…”

7. Duduk didepan papan chess dua-tiga jam tanpa buat apa2 atau cakap apa2. Lepas tu bangun secara tiba2 sambil berkata, “Siot betul, kalah lagi”

8. Setiap kali roommate balik, tutup lampu dan tidor. lepas dia keluar, bangun dan menjerit dgn kuat “Horee…!”. bukak lampu semula.

9. Pakai topi kertas. Bila dia balik, cakap “Selamat Datang ke McDonald. Boleh saya ambil pesanan anda…” Lepas tu buat muka bodoh, sambil berkata “Eh, kau rupanya…”

10. Kata kat roommate “Ada pesanan penting untuk kau”. Lepas tu buat2 pengsan. Lepas 2-3 jam, bangun dan cakap yagn anda dah lupa pesanan tu. Kemudian, cakap “Eh…aku dah ingat”. Lepas tu pengsan balik.

11. Bila roommate anda balik, berpura2 tengah telefon. Caci maki dan menjerit dengan kuat kat telefon tu. Lepas tu letak telefon dan cakap kat roommate bhw yg telefon tadi adalah mak dia. Cakap mak dia akan telefon balik.

12. Kalau roommate suka gosok gigi kat sinki, perhatikan sampai habis. Lepas dia habis, cakap dengan dia bhw anda kena ajar dia cara mengosok gigi dengan betul.

13. Edarkan risalah ke kawasan kedai/rumah kedai berdekatan rumah/kampus. Dalam risalah tu, nyatakan bahawa roommate anda hilang. Letak sekali gambar dia dlm risalah tu. Tawarkan hadiah kepada sesiapa yg menjumpai roommate anda.

14. Bila roommate anda tutup lampu pd sebelah malam, nyanyi lagu opera sekuat hati. Bila dia buka balik lampu, buat2 muka bodoh dan confused.

15. Duduk & renung roommate dlm 2-3 jam. Kalau boleh, bawa member2 sekali sambil makan kacang & popcorn. Buat macam tengah tengok wayang.

16. Masa roommate tiada, ambil deodoran dan sapukan pada seluruh dinding bilik. Bila dia balik, puji bahawa bilik berbau wangi. Lakukan selalu sampai deodoran tu habis.

17. Kalau roommate ada binatang peliharaan, spt kucing, offer utk beri makan kpd binatang tsbt. Cepat2 keluarkan botol gam atau minyak rambut sebelum dia beri persetujuan kpd kau.

18. Pegang & gosok-gosok rambut roommate anda sambil berkata “Rambut kau hitam, lurus dan berkilat la…Macam teknik rebonding…”. Sekali-sekala buat masa dia tengah tidur.

19. Mase roommate tido, bungkus dia macam kafan mayat (siap ikat), pastu panggil member dlm 10 bace yasin ramai2. bile rumet jage pakat2 buat x nmpk ape2.

20. Sebelum roommate balik dari kelas, bungkus diri sendiri macam kafan (siap ikat jugak) pastu baring senyap-senyap atas katil dia. Mesti dia terkujat sampai pengsan bila masuk bilik tengok2 ada mayat.

Haha..just 4 fun k.. credit utk syok.com..  well.. peace yo..

37 comments:

  1. ini memang tips kejam ni. hehehe.

    BalasPadam
  2. hahaha.. sengal... last2 yang buat tu Gila!.. hahaha..

    eh smalam ko delete blog ko ke?

    BalasPadam
  3. assalamualaikum zul...hahahaha betul2 gila...:)

    BalasPadam
  4. hahaha...spe gilew sebenarnyyer nie...hahahha

    BalasPadam
  5. hahah. bertuah punya romate aku klu dia dok buat mcm ni kat aku!

    BalasPadam
  6. giler ar entry sama tapi aku dah post benda ni tahun 2008 hahahahah http://fuktyu.blogspot.com/2008/10/bengang-dengan-roommate-tak-tahu-apa.html

    BalasPadam
  7. klu aku apply mmg sakit hati je rumet aku :P

    BalasPadam
  8. sibuk ngan tips2 ni pastu assignment xsiap HAHAHAHA

    BalasPadam
  9. Sah roommate ko mereng gak lepas tu.. haha..

    BalasPadam
  10. malang uhh dapat roomate cam gini..huhuk

    BalasPadam
  11. haishhh seram plop law ad rumate cam neh haha

    BalasPadam
  12. kalo ade aku konpem semua rumate macam antu jembalang

    BalasPadam
  13. sebelum rumet gila kau kena yang _ _ _ _ hehehe

    BalasPadam
  14. fara xyh bt dlm tips cmtu
    roomate fara memg da gile dgn pergai fara yg sedia ade
    heee

    BalasPadam
  15. arisha turut gila baca tips ini..hahahahaha.

    BalasPadam
  16. hahaha, kau dh test kat romate kau ke? aku tak berani...hahhaa

    BalasPadam
  17. ish,,,idea sape ni....ko ke zul..hu'h.///
    tp mmg happenin klu dibuat salah satu drnya..heee

    BalasPadam
  18. MUNGKIN AKU PERLU BUAT NIE SEMUA DEKAT ROOMATE AKU HAHA. SERONOK SERONOK :')

    BalasPadam
  19. hahahaha..ni bukan rumate yg akan gile
    tp memang diri sendiri yg gile

    BalasPadam
  20. hahaha...ko tu yg gilerr sebenarnya..kalau saya dapat roomate gini..cepat2 gi hantar tg.rambutan..kihkih.

    BalasPadam
  21. kah kah kah....heart attack nanti huhuu

    BalasPadam
  22. Salam;
    Siannya..stress tahap gaban dah ni,apa2pun tumpukan pada exam memang susah nak berjaya.

    BalasPadam
  23. yg akhr 2 cm best je.. nk wt kt mmber r nt aahahahahahahah

    BalasPadam
  24. aku y bca nih pun nk jdik gile hahahah

    BalasPadam
  25. Assalamualaikum Zul

    kalau ada yg ikut.....
    tambah2 lagi bab beli pisau banyak2 tu..he he he bahaya...

    Wassalam

    BalasPadam
  26. no. 20 tu seyes aku prnah bt..pastu kena report and kena basuh tlinga leh senior..uhhu

    BalasPadam
  27. haha gila tol..weh aku tringin nk wat yg no 9 ngn 13..

    BalasPadam
  28. cnfirm ah lpas tu dah dah xde rmmate dah..dok sorg2 lam bilik..

    BalasPadam
  29. ang peminat totenham ea?haha..aku MU.MU lagi hebat..=P

    BalasPadam
  30. ct kOmen kat cni sbb xder shOutbOx..

    NANTI JUPE TEPI JALAN.CT BELANJA LAH.HAHAHAHAHA.

    BalasPadam
  31. cari roomate kucing lagi bagos...

    haha!

    BalasPadam
  32. hahahha..aku rasa kau yg gila dulu sebelum rumet kau jadi gila..

    BalasPadam
  33. penat aku nak habiskan baca semua point2 nih...jgn rumate buat benda yg sama sudah... kang 2-2 masuk.... :P

    BalasPadam
  34. no 20 memang akk pernah kena dulu..tension!! rasa nak kena sakit jantung je masa tu..

    BalasPadam
  35. matai la.....huahahaha....nnti aq nak try buat la~

    BalasPadam

Terima Kasih :D