+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Isnin, 12 September 2011

Mak aii.. disihir guna gambar dalam FB?

8:10:00 PG

Share it Please

Adui.. takut.. aku takut doe.. lepas ni, memang taubat r, aku nk buang semua gambaq aku dlam FB dan blog ni.. (boleh ke?) 
erm..  nanti tak pasal2 aku kena santau jarak jauh.. cehwah.. dan macam ada kuase je.. haha.. 

Aku tak kisah sangat semua ni, sebab aku baik kan? so tak de orang nk khianat dgan aku.. Kalau tak puas hati dengan aku @ cara aku, cakap je.. nama aku Fattah la, maksud Fattah ialah yg terbuka.. kira macam open minded r kot.. --entah.. layan je--

Berbalik cerita di atas, perkara ni, aku nak petik sedikit kata-kata dari mangsa kejadian ni.. :

"Maria adalah bekas teman wanita kekasih saya tetapi hubungan mereka telah lama putus. Sebab itu dia menyihir saya kerana ingin melihat hubungan kami hancur.
mangsa yg bernama Ira mengatakan demikian dekat Kosmo semalam da..
Aku bukan nak jadi pemberita disini, cuma nk mengulas dan bagi pandangan aku tentang isu ini.. haha..
kalau nk tahu lebih detai boleh terjah kosmo semalam punya.. x pun, beli je kat kedai tu.. lg best kot.

Kenapa Benda ni Berlaku?
Ini semua kerja nafsu bai.. syaitan.. kurang kesedaran sivik..  haha.. lantak la.. yg penting mereka ni, kurang sedar dan tak tahu ke apa yg diaorg buat tu berdosa?

Alamak, aku kena blah skrang, hujan semakin lebat.. habis skrin laptop aku basah.. aku ada kelas ni.. lewat ni.. haha.. korang bagi r pendapat korang, kenapa benda ni berlaku.. nanti kita bincang di ruangan komen.

58 comments:

  1. mak aih, guna gambar dalam fb?
    gila.
    kepada perempuan2 kat luar sana berjaga2lah. :)

    BalasPadam
  2. kenapa benda ini berlaku?salah satunya memang kerana nafsu, itu tak dinafikan. dengki, iri hati dan tak suka melihat orang lain bahagia tapi tindakan ini memang tak masuk akalkan, dalam dunia kita yg maju sekarang masih ramai yg mengambil jalan singkat walaupun terpaksa membelakangkan agama

    BalasPadam
  3. perg.... gila 'nak sihir orang melalui gambar di fb!'

    jom bersantai... like taw!

    BalasPadam
  4. ganas la smpai gmbr kat fb pn boleh kena guna utk sihir dah..lepas nie guna gmbr kartun jer la utk porfile pic..hehe!

    BalasPadam
  5. haishhhh...macam2 la sekarang ni..nk kena delete pic kt fb la plak pas ni

    BalasPadam
  6. busuk hati!! manusia mmg tak lepas dr penyakit hati.. mana boleh tgk org lain senang.. syaitan mmg suka dengan org yg berpenyakit hati mcm ni.. sbb sanggup buat ape sajer...

    BalasPadam
  7. ada lagi eh sihir2 zaman sekarang ni..haish...

    BalasPadam
  8. org tak kuat iman akan buat apa saje termasuklah menyihir. dengki tak habis2..tobatlah!dunia ni kejap je

    BalasPadam
  9. Sungguh semakin menghampiri dunia akhir zaman ramai yg mengikut telunjuk syaitan hingga menjerumus diri sanggup melakukan dosa sebegitu...

    BalasPadam
  10. OMG..!! bnyknya album gmbr dlm FB tu.haruskahku delete semuanya..?? anyway,entri ni bagus la.nice sharing zul.betul la,benda2 mcm ni t'jadi sbb ikutkan nafsu.kerja syaitan je ikut nafsu ni..

    BalasPadam
  11. em.. salah gunakan kecangihan teknologi.. sape suh dia approve friend request ex pakwe dia kan.. kan..

    BalasPadam
  12. sape yg salah? renung2 kan..selamat beramal ehehehe =)

    BalasPadam
  13. manusia yang lemah iman memang macam tuh .. berdengki dengan orang dah menjadi rutin dalam hidup diorang .

    BalasPadam
  14. alhamdulillah gua private sume

    BalasPadam
  15. emmm..Nak padam ke idak nak padam ke idak....

    BalasPadam
  16. tu la pasal.hati manusia memang hitam dari minyak tar. kalau dah dengki, yang salah punjadi betul. dah tak ingat Tuha. yang penting hati kene dipuaskan. hasutan syaitan sume tu.

    BalasPadam
  17. sihir? santau? gerun arisha dengarnya..masih wujud rupanya manusia macam ni -,-..
    let's pray the best for penyihir itu dan semoga dia bakalan insaf!

    BalasPadam
  18. semakin advance bomoh2 kita

    kereta aku dlm paper Metro !! .http://gilamodified.blogspot.com/2011/09/kereta-aku-dlm-harian-metro.html

    BalasPadam
  19. pasni jangan letak gambar banyak2 lg

    BalasPadam
  20. Dunia dan kebanyakkan penghuni nya dah semakin hilang pertimbangan...kehidupan masa kini semakin menekan!

    BalasPadam
  21. sekarang makin moden teknologi.. makin banyak juga perkara2 kurafat di lakukan.. makin senang juga untuk perkara2 hitam.. entah la... adoi... takut gak bila baca tadi.. tapi semuanya terletak pada keizinan dan kuasa Allah kan???

    BalasPadam
  22. huh..takut jugak nih..sihir2 nih..kena buang gambar dr fb !
    heeheheh

    BalasPadam
  23. pesal la kita tak santau je org2 israel tu...hahahahaha

    BalasPadam
  24. dr zaman blom ada fb da ada sihir2 pkai gambo ni
    pokok pgkal nyer, org bhati jahat ada dimana2...berhati2 sentiasa
    yg pasti bukan salah fb kennnnn..hehehe

    BalasPadam
  25. dasat2..xpikir dosa lgsg! astaghfirullahalazim..mtk jauh dr terkena dan mengenakan..nauzubillah

    BalasPadam
  26. macam2 cara bila sudut gelap tiba...si tanduk puaka mula beraja... ;)

    BalasPadam
  27. ish2 ~ tak yah nak maen sihir2 nie.. tambah dosa je..

    BalasPadam
  28. salam...manusia ni skg dah gila agaknya dah x ada kerja lain lg yg nak dibuatnya...:)

    BalasPadam
  29. kalau nk dengki or jeles kt org pn, bersaingla cara sht...mcm2 la manusia ni esp org2 kita....

    BalasPadam
  30. laa.. lepas ni smua buang gambar kat fb tu k.. nasib baik gambar ada satu je... kena nak sihir2.. terimalah kalau bukan jodoh..

    BalasPadam
  31. alaah kalau takk letak gambar kang orang ingat muka buruk pulak dak ? gedik sangat memasing nak kawen ngan orang hensenggg je . aku tak.aku baik.muahahhaa

    BalasPadam
  32. kes dengki nih..x bley tgk org bahagia..tros nak sihir bagai..astaghfirullah

    BalasPadam
  33. tu la kalau dah bijak, x guna pada tempatnya,.. dukun n tukang sihir la nie dah advance, taw fb lagi...

    BalasPadam
  34. benda ni berlaku sebab dia tak boleh tengok kebahagiaan orang lain..nafsu dah menguasai diri..hihi

    BalasPadam
  35. angin, makanan, gambor, sms.. semua boleh. pergh. bangsa jin sebenarnya lagi maju tamadunnya dari manusia. no wonder la semua boleh buat.

    BalasPadam
  36. biar btul..pic kat fb pun bleh sihir..
    klu nafsu lbih dri akal yg waras jdi mcmni la.. dunia...dunia..

    BalasPadam
  37. bukan susah pun nak sihir gune gambar kat fesbuk..cuma perlu print je gambar2 tu kan? maklumlah gegerl terutamanya suke sgt posing bebanyak dgn mulut moncong2 pastu uplod beratus keping gambar dlm 1 album..

    jd kena hati2lah :)

    BalasPadam
  38. jadinya..tak payah nak tayang gambar kt fb~~
    ^^

    BalasPadam
  39. err, teringat ada satu cerita lawak dulu, nak sihir guna fb juga,tapi salah target..

    BalasPadam
  40. makin pelik perangai manusia2 sekarang ni..dengki punya pasal sanggup sihir2 ni..huhuuu~

    BalasPadam
  41. pasti si lelaki ganas gila...keh3

    BalasPadam
  42. knp leh jd..
    xleh salahkan 1 pihak gk..mybe yg kna wt tu pon pnah sakitkan hati dye..
    kdg2 kite xpasan kalo kite ad sakitkan ati org..toi dop??

    BalasPadam
  43. Foto dari internet, bisa buat sihir connection juga, hahay, sihirnya via wi-fi mungkin.

    BalasPadam
  44. cer letak gambo monyet ke beruk , ada tak yg nak santau ag

    haha

    BalasPadam
  45. takut bhai.
    takpa aku baru je deactivate fb aku baru2 ni, hihik

    BalasPadam
  46. ape lagi...delete sume gambaq ;)

    BalasPadam
  47. pasni kne delete la gamba dlm fb..tinggalkan bhgn muke je la cik fattah oi...adoyai..huhu...

    BalasPadam
  48. alamakkk. takut lerr pulak. dh la dekat blog n fesbuk blambak gambar sniri ni. haiyoo. knapa la manusi nk dengki dengki tak puas hati kt orang. -___-

    BalasPadam
  49. huh.. sgt menakutkan..mnusia skg ni sggup ha mntak tlong syaitan buat mnde2 tu smua,..mn keimanan mereka..mane ketakwaan mereka??

    p/s : nak remove pic jugak la..heeee

    BalasPadam
  50. SYUZI TAKDE FACEBOOK.... untung2!! kikikik

    BalasPadam
  51. zmn skrg dah advance sgt..tu dulu org dulu2 sgt bhati2 ngan gambar or pe2 yg related ngan peribadi

    scary weh

    BalasPadam

Terima Kasih :D