+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Ahad, 11 September 2011

Maggi @ Mee Penyembuh bagi Demam Panas..

9:12:00 PTG

Share it Please
gembiranya aku.. haha..senyum sikit..--pakcik google--

Petua untuk hari ini, aku cuma nak cakap.. kalau ada sapa-sapa yg demam panas ke demam sejuk.. ko pi makan maggi or mee rebus@mee kuah.. mesti konpem sembuh demam korang..
Ini kerana, ketika demam, tubuh kita jadi sejuk dan susah nk mengeluarkan peluh.. jadi banyakkan makan benda panas dan pedas, serta lakukan aktiviti senaman seperti  futsal.. selepas tubuh berpeluh.. korang boleh enjoy semula..
Sebelum tu, anda digalakkan telan ubat penadol dulu.. sebelum makan.. 2 biji skali telan untuk 2 kali sehari..

Petua ini dipetik daripada Dr Fattah Anok Pokleh (MBBS)

jom.. bila dah sihat ni.. boleh la terjah blog orang.. haha

32 comments:

  1. botak ghambut makan maggi banyok

    BalasPadam
  2. gua tak makan panadol. takot bertukar menjadi hulk hugenis

    BalasPadam
  3. hurm maknanya law makan makanan berempah pun boleh la kan??

    BalasPadam
  4. Daripada makan megi, baik makan sup ayam buatan sendiri yer dak?;)

    Gua kalau demam buat bodo je... nanti dia baik sendiri. Tak pernah telan panadol.

    BalasPadam
  5. tido je leh baik demam.. hehhee.. sb time dmam xde selra mkn la

    BalasPadam
  6. tido je leh baik demam.. hehhee.. sb time dmam xde selra mkn la

    BalasPadam
  7. aq da lama tak telan panadol tu walaupon sakit kepala kaw2..haha~

    BalasPadam
  8. hehehehe..promote meggi ea^^

    BalasPadam
  9. okay.x pernah dgr tips ni.tapi logiknya mmg ada.sedapnya maggie!!!!!!!

    BalasPadam
  10. hahaha tapi betul lar kan.. memang cpt baik.. dh try.. hehe.. lg slera mkn nyerr. ^_^

    BalasPadam
  11. Bro ~ mak gua cakap kalau demam jangan makan mee - mee ni ,

    nanti penyakit tu terpisat - piat .

    err , petua je . Hehe

    BalasPadam
  12. betol la..bile mkn maggie jd berpeluh,..hee

    BalasPadam
  13. @pendamba mawar : boleh je.. asalkan berpeluh.. huhu

    BalasPadam
  14. @afida anuar : boleh jugak.. nk etek

    BalasPadam
  15. @ciknsm: haha.. ni petua arwah ayah.. aku teringat so aku post kat sini, takut aku lupa..

    BalasPadam
  16. haha,.kalau demam layan tdo paling best,..ehehe

    BalasPadam
  17. boleh try ni...lagi satu mind set pun penting jugak

    BalasPadam
  18. kalo dmm kne telan megi bnyk2 la erk..
    botak pale hahaha

    BalasPadam
  19. haha! promote produk maggie nampak..klo demam, duduk diam2 berehat kat rumah..^^

    BalasPadam
  20. posto!posto! eh, kat mana nak letak funfries goreng td nih...

    eh...ade meggi??nyum2...

    BalasPadam
  21. erkk..ye ke..kan bila badan demam de stage panas gak..bukan kalau bdn panas cmne la???saje nak tau..hehehe..

    BalasPadam
  22. time dmm x larat nak makan....

    BalasPadam
  23. baik makan sup kot.. lagi sodap.. hehe

    BalasPadam
  24. ketika demam aku berlari lepas tu aku pengsan. haha

    BalasPadam
  25. sy kalau demam suka mkn benda yg sup2, kalau dah takde sgt makan meggi pun ok..=)

    ~smoga awk cpt sembuh, jaga kesihatan n tae care..=)

    BalasPadam
  26. haha tak sangko mu doh jd doktor :D

    BalasPadam
  27. @azah87: badan kita time demam, dia panas tapi kita rasa sejuk..
    entah r.. aku confius dgan soalan ko.. haha..

    BalasPadam
  28. kalau aku nak demam gi bantai tomyam pedas berapi. makan panas panas samapi peluh, air mata, air hidung sume kuar. sok nye mesti sembuh

    insyallah...

    BalasPadam
  29. btl ke??..ni tgh demam ni...kalau x baik jgk, siap la..

    BalasPadam
  30. zul dapat makan mee udang sedap nie...tak pun mee bandung muo....peh aloiii

    BalasPadam
  31. demam adalah penghapus dosa selama setahun maka syukurilah pemberian yang maha esa ini

    BalasPadam

Terima Kasih :D