+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Sabtu, 3 September 2011

Kenapa aku suka Terperap di dalam bilik?

6:04:00 PTG

Share it Please

"kenapa ko selalu terperap di dalam rumah?"

Soalan ini seringkali aku dengar dari mulut member-member aku.. dah macam-macam alasan aku bagi.. tapi diaorang ni, tanya lagi.. lepas sorang, sorang lagi tanya.. aduih... dah naik jemu aku menjawabnya..

Haaa.. mesti korang tertanya-tanya jugak kan? kenapa aku sekarang tak seperti dulu.. haha..
duk dalam rumah 24 jam, mengalahkan anak dara je..?

Arghh.. lantak la korang nak kata apa pun, aku akui kelemahan aku.. 
Ok.. hari ni, aku nak jawab soalan di atas tu.. aku tak akan tipu korang lagi.. aku jawab dgan jujur kali ni.. percayalah.. 

Kenapa aku suka terperap dalam bilik..?
  1. Aku suka tidur ---<lebih baik aku tido dari aku duk buat benda pelik-pelik....
  2. Aku sakit kaki, --<sudah 2 tahun, kaki aku tak juga sembuh2 lagi. =.=..
  3. Aku pemalas -- <aku sakit kaki, nak jalan lama-lama memang aku tak boleh..
  4. Aku tak boleh duk berdiri lama-lama ---<korang selalu buat aku tunggu, berjam-jam.. aku terpaksa juga tunggu.. walaupun kaki aku sakit.. korang mana tahu..?
  5. Aku ada penyakit saraf ---< doktor dah sah kan.. aku terima..malas aku nk operate..
  6. Aku addict dengan blog. --< 2 bulan lepas aku terkena deman blog.. sampailah skrang..
OK.. puas hati..? aku malas r nak cite ni semua.. malu babe... orang cakap tubuh taf, tapi lembik... apala, ada penyakit.. ? Aku tak mahu r, org cakap aku macam tu.. sebab tu, aku berlagak, macam aku sihat.. aku main futsal.. aku main sukan lain.. haha.. tapi, korang tak tahu.. aku sakit la... sakit sangat...

Kalau aku duk pikir pasal penyakit ni, dia akan rasa r , kesakitannya.... 
ala.. 2 tahun je pun baru... Nabi Daud dulu, berpuluh tahun dia sakit bro.. dia boleh tahan, tak kan lah aku tak boleh kot.. Haha.... Ini semua balasan atas dosa-dosa aku dulu..

padam muka aku.... jahat sangat...

p/s: mood sedih hari ni.. kena kutuk .. org kata aku macam anak dara duk di rumah..

52 comments:

  1. kalau mcm tu, saye pulak, suke terperap kat ruang tamu hehe..

    BalasPadam
  2. Kesian awak. Awak sabar k. Allah mesti sygkan awk sangat2, sbb tu Dia bg awak ujian. Dan Allah x kan bg ujian tu kat awak, kalau awak tak mampu nak tempuhinya.

    Allah knows the best for you. Take care. =D

    BalasPadam
  3. dalam banyak2 tu.. demam blog kawe buleh terimo. hahaha

    BalasPadam
  4. alah rilexlah bro lantak p ler orang nak kata pa...kita tak mati dengan apa yg orang kata. buat pe nak kluar panas2 nie wat itam badan jer...badan pun takat putih2 dodol jerkan...hahaha....chilll bro smile :)

    BalasPadam
  5. sapa yg kutuk tu..
    aiyokk..

    terima je la..^^

    BalasPadam
  6. aloh ! ciannya diaa . ala , abang saya pun lagi suka terperap dok rumah daripada keluar rumah .

    bila tanya apesal taknak kuar , senang je jawapan dia . malass ~!

    BalasPadam
  7. zull..baik ko ubat penyakit ko tu...risau aku..hohoho..

    BalasPadam
  8. Salam;
    Orang tua selalu kata "bawak berubat"..manalah tahu....

    BalasPadam
  9. memang mcm anak dara pon. haha. klu operate dh x kne kutuk.

    BalasPadam
  10. @freaky : sampai hati demo oyat gitu...kawe oyat betul ni... ni baru kawe oyat ko ord.. letih doh kawe nak simpan benda ni..=.=

    BalasPadam
  11. zul anak dara tuuuuuuuuuuu









    meh gua urotkan kaki lu. meh meh

    BalasPadam
  12. oh hey !ikhtiar la sumthing utk sakit tu .kita dgr pun gerun .btw semoga sihat2 selalu eh terlupa ceria pun mesti selalu ^^

    BalasPadam
  13. dye retis~ bab tu demam blog!
    hahaha

    doa moga2 penyakit ko ade ubatnye~ amin..

    BalasPadam
  14. wah...mmg betol2 ank dare ni..huhu..salam aidilfitri..=)

    BalasPadam
  15. sabar la..sakit tu kan penghapus dosa...:). moga epy2 slalu ye...:)

    BalasPadam
  16. betul ckp cik KuNanGKuNanG tu zul.tp apa pun kuatkn semangat.kitaorg x kutuk pun.chill je :)

    BalasPadam
  17. weh kite same lol..sama ciri2 tu..suka terperap cm anak dara..err..ahak..

    chill dude,.aku doa kan semoga sehat sentiasa..aminn

    BalasPadam
  18. btul tu, drpd buat benda2 xsnonoh kt luar rumah, baik bertapa dlm bilik. tehee. :)

    BalasPadam
  19. lantakkan apa org nak kata..hoho...yg penting kita x kacau orang...huhu..

    BalasPadam
  20. sabar la bro..kadang2 org lain mmg susah nak paham kita..kita sendiri je yg tahu kita ni mcm mana...

    BalasPadam
  21. aku terperap dlm bilik dari darjah enam lagi skang aku enam bolas *saje nak gitau aku lagi mude dari kau hakhak * . sebab ade budak mse tu form2 die ckp die suka aku pastu die gitau sume org . ohye die suke aku mase aku men nyorok2 ngan die . mcm gampang hakhakhak

    BalasPadam
  22. Semoga kembali sihat... sakit apa???
    biasa la, aku pun suka terperap dlm bilik sbb malu dan segan nak keluar bersosial...sosial dalam alam maya je...

    BalasPadam
  23. okey pergh dop umh je..xbyk wt dosa =) ..skit tu ujian Allah pd hamba dia..just nk tau mg sbr dop sbb slame ni DIA sbr je ngan mg..tau..

    BalasPadam
  24. Setiap penyakit ada ubatnya. Kita kena berusaha untuk pulihkan penyakit yg kita hadapi kemudian bertawakal. Dok rumah, bolehlah pakai LOREAL for men. Konfem cerah dan ensem kulit muka awak. ;)

    BalasPadam
  25. rileks bro,mmg la mcm tak campur org kan?tapi orang xtau citer kiter plak..sabar keyh,heh...

    BalasPadam
  26. waaaa ... bagus nyer laki duk umah jer nie,,,

    BalasPadam
  27. aq suka lepak ats katil.
    ngn laptop skali angkut naek ats.
    internet is crucial.yeah!

    BalasPadam
  28. bersabar dan berdoa je..semua tu ujian dariNya..

    BalasPadam
  29. Skodeng2 jangan tak skodeng..

    Takpe2.. sakit tu pun nikmat.

    BalasPadam
  30. adeh...hang buat apa dlam bilik haaa
    keh..keh..keh

    BalasPadam
  31. Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.

    BalasPadam
  32. erm.. erm... Nabi Daud ke ek??
    bukan Nabi Ayub??

    semoga kuat! ;)

    BalasPadam
  33. sy pun suka lepak nkt bilik sb senang tidur haha

    BalasPadam
  34. en.zul lambat g ar...tak tau bila kurun....klu sampai jodoh kami panggil ler makan kenduri yek :)

    BalasPadam
  35. bro, moga cepat sembuh,. jgn lupa dptkn rawatan.... insyaallah boleh ok balik....

    BalasPadam
  36. haha, sama la kita. jadi anak dara pulak kan :P

    BalasPadam
  37. saya suka jalan2 amik foto...org cakap buang duit minyak motor....OK, pergi naik motor malam2 lepak dgn kawan x membazir minyak motor????apa faedah????
    Buat jer apa yg kita suka, abaikan kutukan org lain...huhuhuhuhu

    BalasPadam
  38. sbrla wei..
    ak xkn kata ko cm ank dara.. hehehehe

    BalasPadam
  39. huhuhu. sabar jela. kalau cmtu apa kata duk je kt depan tv :)
    tukar angin.. tapi lending baik2 la dpn tv kalau x larat :)

    semalat beramal, happy eid mubarak!

    BalasPadam
  40. Memang kadang-kadang kamar adalah tempat yang paling asik buat bersantai. Blog anda bagus sekali.

    salam kenal.

    indonesiatooverseas

    BalasPadam
  41. teruskanlah usaha blog.. kalau rajin still boleh cari duit gak..

    BalasPadam
  42. hahha ! bestt ape ddk dlm bilik.. :)

    BalasPadam
  43. aku pernah on9 3hari tak tdo, haha. gila tak?

    BalasPadam
  44. xpela zf. u jz ohsem like d others. bt in other ways :) dont b sad~

    BalasPadam
  45. rilek la fatah..adik laki akak pn suka memerap dlm bilik...

    akak x ksh sgt sbb kalau dia keluar, lg akak risau..hehe

    BalasPadam
  46. haha..geng dgn abg saya la,,teperap kat rumah..pe2 pon chill up babe ^^

    BalasPadam

Terima Kasih :D