+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Jumaat, 23 September 2011

Budak Darjah 1, disyaki Merempit..

7:25:00 PTG

Share it Please

Sedang aku duk godek2 baca komen kat entry blog, kawan2.. aku jumpa satu komen ni, seperti yg korang tengok kat atas tu.
Aku skrang menjadi ketagih baca komen-komen entry blog org, memang klakar r komen2 diaorg, dan ada yg pedas, manis, masin semua ada r.. boleh la, hilangkan stress dan hilangkan boring..
Tapi yg ni, special kes sikit.. cuba korang baca komen tu.. dulu. kancil yg tulis k..

Haha.. gile kentang budak darjah satu pun dah tahu nk merempit.. kalah aku doe.. aku dulu, naik skolah menengah, baru boleh nk merempit.. Tapi itu cite dulu la.. skrang aku tak buat kerja yg tak berfaedah tu, walaupun seringkali di Cop sebagai Mat Rempit, aku tak kisah pun la.. 

Inilah budaya masyarakat kita skrang, kanak2 mudah terpengaruh dgan adegan-adegan dlam tv dan apa yg dilihat oleh kaca mata budak tu sendiri. Sebagai  orang tua, kita kenalah sentiasa mengambil berat tentang anak-anak kita ni. Tapis dan explain, apa yg telah dilihat oleh anak-anak.. 

Aku malas, nk ulas panjang, korang semua dah besar kan..? pandai-pandailah fikir sendiri, Jangan sampai, nasi sudah menjadi bubur, baru nak menyesal.. 

51 comments:

  1. haha!kancil abg senior sy kat maktab.hoho..:p

    BalasPadam
  2. sob sob..smpai skang pon saya taktahu bawa motor..kinda interesting bdk darjah satu tahu bw motor dan merempit

    BalasPadam
  3. masalah nye sekarang bukan mak pak tak tegur. dah tegur tapi anak lari uma. masalahnya ialah cara menegur. payah...payah..

    *jangan nak rempit sangat ye.hahah :P

    BalasPadam
  4. normal..adik aku dah reti drive kete..baru darjah lima

    BalasPadam
  5. hahah bnyk tgk tv lar dak2 sekarang.. tu yg prangai mcm awesome.. >.<"

    BalasPadam
  6. kanak-kanak sekarang cepat terpengaruh.. Macam manalah plak anak2 zaman akan dtg. hurm...

    BalasPadam
  7. tuh semua salah media massa, suka sangat tunjuk cerita rempit2.

    BalasPadam
  8. ish2,, apa nak jadi budak2 zaman sekrg,,

    BalasPadam
  9. rempit???? beh baik wat dodol... ade gak paedah..huhu...

    BalasPadam
  10. cp pon merempit dulu.. mase skola la.. siap pengaruh member gi merempit sma.. hahaha.. tp tu dulu..skg, nak naik motor pun begegak jew lutut nih..hahaha..

    BalasPadam
  11. huhu..ni semua pengaruh media massa..diorang salah guna msg yg nk di sampaikan. lain org tunjuk lain yg diorang tiru..

    BalasPadam
  12. anak murid aku yang darjah 3 pon dah pandai merokok... ada yang dah tau apa itu pil kuda, dadah dan yang seangkatan dengannya..


    well, kadang2 mende ni pengaruh dari orang di sekeliling mereka jugak.. :)

    BalasPadam
  13. mak aih dasytnya bdk2 zmn skang huk3..

    BalasPadam
  14. filem memang banyak bagi impak kepada masyarakat

    BalasPadam
  15. budak sekolah rendah pun dah pandai naik moto...tak tahu budak skrg nie...mcm2 hal...

    BalasPadam
  16. skrg ni budak2 senang terdedah dengan movie yang ganas dan rempit2 ni. senang terpengaruh.

    jemput ke blog saya ye?

    MOHD NASER.com

    BalasPadam
  17. alahai budak zaman sekrg kita dulu umur 17 baru dapat merasa

    BalasPadam
  18. ish2
    dunia2
    ntah2 nnt mkin lame
    budak umur 5 thun da isap rokok la

    BalasPadam
  19. bagus apa dia nak jadi mat rempit daripada jadi kaki samun kan? huhuhu

    tapi betul anak2 kecil memang kena pantau selalu terutama dengan siapa dia berkawan

    BalasPadam
  20. Sudah seharusnya orang mediapun care terhadap perkembangan anak dan generasi muda. Jangan cum pikir uang melulu.

    BalasPadam
  21. filem kat malaysia byk sgt yg mengarut pasal rempit & gangster ni..

    BalasPadam
  22. saya tak pandai bawa moto... bonceng pon tak mo... ish budak2 la nih memang expert... kat kampung budak yg macam kaki belum cecah tanah pon dah cekap bawa moto.. hish!!! kita yang tengok plak risau terlebih...

    BalasPadam
  23. Ntah hape ntah best nya metempit tu? Hensem ke?

    BalasPadam
  24. budak kecik zaman la ni.. banyak tengok citer rempit je..

    BalasPadam
  25. ni cepat terpengaruh daripada filem2 yang ditayangkan la ni..ish3..

    BalasPadam
  26. budak-buak sekaran jauh lebih advanced

    BalasPadam
  27. smlm kb jalan g bndar, ramai gila mat rempit!kalau kumpulkan tu, dah boleh bukak sekolah.

    BalasPadam
  28. form 1 dah mula merempit ?? APEE celoooppp . *hantu bonceng punya trademark ;p

    BalasPadam
  29. errrr.. mcm tau je kat mana komen kancil ni... hehehehehe well mmg betul la kan... sekarang pengaruh persekitaran menjadi faktor utama salah laku budak2 zaman skrg.. mmg betul peranan ibubapa dan didikan dari umah adalah amat penting krn segala2nya bermula dr rumah...

    BalasPadam
  30. aku suka bawak motor laju..macam best je...tapi tak pernah bercita-cita menjadi minah rempit..hua3x..

    BalasPadam
  31. zaman kite dlu darjah 1..bwah basikal pown takot2 eheeeh..bdak da up sgt..ny jdy nye eheeh

    BalasPadam
  32. Salam;
    Zaman ni tak ada benda yang tak boleh dibuat oleh budak2 sekarang..

    P/S..Mampukah Ibubapa sekarang mempertahankan anak2 mereka dari arus serangan kemajuan dari segenap arah secara bertubi2 dan serentak.

    BalasPadam
  33. btul2..tu msuk lg bab tut.....
    ada jgk kes cmnie..thn 2,,ish2..
    dah pndai...
    cikgu pulak penin.terkejut...
    ni pengaruh teknologi canggih mangih .. slah guna,,

    BalasPadam
  34. wahhhh..hbt r..blh reg msuk cubprix ni :P

    BalasPadam
  35. maksud budak 2 mcm ni sebenarnya..
    dia nak jd plumba cubprix stu hari nnt.. ;)

    BalasPadam
  36. bg diorang merempit tu mencabar !

    BalasPadam
  37. huihhhhh adik aku yang tiga tahun pon tahu rempit tu apa. bila aku tanya rempit tu jadah hape dia cakap " alahhhh yang dalam tibi tu" pastu dia buat bunyik motr.macam cilakak . hhaha

    BalasPadam
  38. budak2 zaman sekarang dah advance sangat..susah nak lentur kalau tak mula dari awal..:)

    BalasPadam
  39. akak tak pandai bawa motor...

    kalau tidak boleh merempit dengan bebudak tu...^^

    BalasPadam
  40. aq tak reti pun bawak motor sampai skarang.. hahaha..

    BalasPadam
  41. so true..fikiran dak2 sekarang dah tercemar..uish

    BalasPadam
  42. fuhhh dasyat budak zaman skrang...

    ntah2 siap merempit bawak aweks lg...bahaya2

    BalasPadam
  43. Bbdk zmn skrg dah advance. Aku yg ley tahap jd kakak diaorg pun nak takel. Geli hati gak kekdg

    BalasPadam
  44. aisyeman, komen Kancil rupanya...hehehe...terima kasih...apapun itulah realiti kehidupan...mereka terpengaruh oleh sekeliling mereka...

    BalasPadam
  45. bdk2 sekarang drastik gile perubahan. serem neyhhhh

    BalasPadam
  46. budak 2 skrg sgt cerdik cepat tgkap dan serap apa yg ada di sekeliling.
    org dewasa kne hati hati nak bg tgk apa apa yg kat tv tu..senang giler dorg nak ikut.

    anak buah aku berangan pakai macm baju tube je pakai selendang mak dia.. ish3

    BalasPadam
  47. pengkomen nombor 4! adik anda hebat! gua dah form 4 tapi parent gua still x bagi belaja naek kereta..demmit!

    BalasPadam
  48. terima kasih

    http://kancil8349.blogspot.com/2011/09/punca-traffik-kancil-8349-minggu.html

    BalasPadam

Terima Kasih :D