+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Khamis, 22 September 2011

Bakal Menempuh Minggu Yang Memenatkan

1:50:00 PG

Share it Please
Salam semua, macam mana korang semua..? Sihat ke tak..? Maaf r, dah seminggu rasanya tak dapat nk berblogging disebabkan line intenet yg tak dop di Kolej aku ni.. Yg duk post tu, cuma auto post.. haha.. 2 je.. x banyak.. 

Arghh.. lupakan semua tu.. xde masa r, nk cite pasal benda2 cam ni.. haha.. Aku cuma nk cite sini.. Semester ni, aku kena jimat r sikit.. bajet makan untuk satu hari pun, tak leh lebih RM5 utk satu hari..  Kena jimat r sikit, xde bajet r..  Dalam duk jimat pun.. tangan ni masih gatal lagi duk pi beli benda2 yg mahal.. haha..

Aku dah beli 2 pasang kasut dalam 1 minggu sahaja.. tak ke kerja gile..? erm.. memang patut pun aku beli la.. nk pergi kuliah kena r pakai kasut.. baru nampak macam student U.. ni tak.. asyik pakai slipar Jepun je.. jatuh standard aku kot.. 

Haa.. ini la kasut kuliah aku..
Harga kasut ni, RM 40 je.. mahal kot.. duit dah kering ni.. Bukan kasut ni je aku g beli.. aku terpaksa beli kasut Futsal baru.. Huwaa.. mampuih aku.. mampuih.. memang kering r.. Aku dah lama berkenan kat kasut ni.. lagipun kasut Futsal lama aku dah koyak.. teruk sangat dah.. lama kot.. Dgan adanya kasut baru ni, dapat la aku nk improve skill aku.. haha.. kasut Futsal aku ni, harga dia RM170 ..beli masa sale.. murah r sikit..kalau ikut harga asal dia, RM200..

Garang tak?
Baru dapat duit PTPTpu.. sat nk kira..:
Duit PTPTpu setelah ditolak yuran semua : RM1500
Bayar hutang member : RM500
Beli kasut : RM200
Skerang tinggal RM800..
Mak aii.. RM800 je tinggal  utk sem ni..? tanjat boboi.. gile palo.. aku nk makan ape cam ni? Erk.. redha r.. nk buat cam ne..? member aku pun lebih teruk lg....? duit PTPpu pun x dapat.. nk kena repeat subject lg.. gile.. mampuih la ko Pian.. haha.. aku boleh lg kot hidup.. haha.. ko kelaut r.. kelaut.. 

Pi main lain yang.. aku nk update blog ni.. kacau r.. 

Ok.. la.. minggu ni, penuh dgan aktiviti Kelab Robotic.. ada 5 tournament nk kena join utk tahun ni.. mampuih.. la.. memang busy gile r minggu ni.. hari Jumaat start create Robot.. haha.. this best bro... 

Ok.. see yup.. ada masa kita jumpa lg.. :-)

54 comments:

  1. pas ni lapaq pn makan kasut naa :)
    HAHA

    BalasPadam
  2. haha..sama la.tadi baru beli kasut nak pi kelas.asik pakai selipar je kan sekali skala tukar mood pulak :p

    mak aih..tinggal 800 je..pandai2 la jimat :)

    BalasPadam
  3. wah..smart lah kasut dia...
    ape2 pun study rajin2 lah ye...=)

    BalasPadam
  4. wah bau kedaii nii bro! hahah..

    wuh. robotic? awesome!

    BalasPadam
  5. kena jimat kaw2 la ni..kalau tak takut tak cukup lak nanti..hee~

    BalasPadam
  6. kasut futsal tue cantik!dari jauh org nmpk kasut jea.duit elaun sy sem nie dah lama habis..*_*

    BalasPadam
  7. itu la bila dah jumpa barang yang terpikat dihati.. nak jimat pon x jadi... x pa.. susah macamna pon bila dah terdesak Allah akan tunjuk juga pintu rezeki... percaya saja pada rezeki Allah.. heheehe...

    gud luck k untuk robot2 tu..:)

    BalasPadam
  8. hahaa.. lebih teruk pian eik? hahaha

    Bljr leklok bro. syipak montot kang..

    Study wei! :D

    BalasPadam
  9. hamboi..byk nye beli. mmg kena jimat la lepas nie. nway, all d best :)

    BalasPadam
  10. Salam;
    Aku cadangkan kau beli me maggi dan 2 kotak dan telur dua papan.cukup untuk 2 bulan..amamcam??

    BalasPadam
  11. all the best, hehe XD

    p/s : lawa kasut, jeles aku tengok :P

    BalasPadam
  12. lawa kasut! hehehehe akak dulu belaja kat kedah harga makanan mmg murah.. kalau kat tgn tgn RM10 pun masih boleh mkn utk 5 hari tau.. kiranya RM800 tu bykla... hehehehe pandai2 la berjimat cermat yer.. :0)

    BalasPadam
  13. agak2 kalo duit dh xd, blh laa kot sket2 kunyah kasut2 2 bwat alas perut..ahaha :P

    BalasPadam
  14. jual jew kasut futsal tu eheheh

    ala pinjam kwn yg ko utang
    500rtus tu blk eheheh

    BalasPadam
  15. nak tambah apa yg yusuflaili cdgkan,,,bli kicap n beras,,msak nasik sndiri,,heheh,,,mmg2 bdjek la,,

    ala..tak yah fkir la sgt duit ni,,,yg penting duit tu bkn bli mnde2 tak ngarut,,,
    janji enjoy,,,puashati,,,
    insyaallah,,rezki kita tak tahu,,tut2 ada durian runtuh ..:)

    BalasPadam
  16. kasut futsal aku semalam dah terkorban..melayang pulak 3 rat

    BalasPadam
  17. agak2 ada masa nak keje partime bitau lah...
    akal leh tolong set kan...

    p/s: tolong student neh byk manfaat nyer...

    BalasPadam
  18. kita buat mogok kat ptptpu jom mintak naik duit pinjaman? heheheh

    BalasPadam
  19. kalah pompuan membeli lagu ni..huhuiii2..

    BalasPadam
  20. huh, dlm berjimat tu sempat lg pi bli kasut. Siap bli 2 pasang lg. Kalah perempuan. Ha, jimat sikit, duit ad sikit je tu. Kalo blh, trunkn duit blanja sehari, xckup jgak, cicah biskut kering jelah jwbnya nanti. hehe

    BalasPadam
  21. uuhh...memang bizi sungguh. pasal bajet memang la standard student akan lalui sume tu kecuali student mak bapak loaded. jadi kalau boelh elakkan repeat paper kecuali atas alasan yang kukuh.

    kitorg faham kehidupan ko. jangan risau. kalau aku nak pegi tgk aurora for real nanti aku snap pix bagi ko tgk.

    BalasPadam
  22. Tak apa beli kasut... WuMing juga rajin beli kasut..


    Minat punya pasal....

    BalasPadam
  23. pendamba pakai nike tempo je untuk futsal.hehe...:)

    BalasPadam
  24. tak tahan kalo p mall tengok barang yang kite nak..kompem beli gak..haha..last2 terpakse la ikat perot..makan sekali sehari je pon nana kat upsi ni..

    BalasPadam
  25. lbih kurang ngn aq jgk la tym awl2 masuk sem baru ary tu...bli itu,byr ini...alih2 tggl seciput je dlm bank...

    BalasPadam
  26. haha..rilek bro.. buat part time job la..baru boleh sara hidup..haha

    BalasPadam
  27. mahai nya kasut awok......kite pakai kasut 3 tahun lepaih je....sampai kuyak2....kumpul duit beli aset yang boleh datangkan hasil =)

    BalasPadam
  28. nice shoes. the colours dont work for me though

    BalasPadam
  29. selamat berjimat cermat lah yee :) hehe

    BalasPadam
  30. biar lapar,,asalkan bergaya..haha..boleh ke??

    fuhh,,tak sabar nak tunggu robot yang dicipta oleh ngko!

    BalasPadam
  31. nmpk cun la kasut futsal tu..color dia menarik perhatian..

    nmpknya awak lebih baiklah puasa tiap2 hari, dpt jimat duit jg..haha!

    BalasPadam
  32. salam dr mama..ha2x..gelak mama baca entry ni... zul ni lbh kurang ngan ank mama sigurl lah tu !!...habiskan duit pinjaman mara dia beli kasut guess & h/bag guess..seb baik ank mama sorang je..hu2x..cukup bulan mama & pa2 dia yg topup duit belanja dier..hu2x..lepas ni zul budget betul2 duit pinjaman tu tau !!..he2x..thanks..

    BalasPadam
  33. kelab robotic? eh saya robot comel :P

    BalasPadam
  34. perghh cantek kaler kasut futsal.. makin hebat men futsal yer.. show skill dgn kasut baru haha..

    alaa mkn jer maggi cup sebulan2.. byk minum aie jd kenyang air.. sanggup? haha

    BalasPadam
  35. eeeelllleeeehhh... nk tunjuk kasot baru la tu.. hik hik hik... (^___^)

    BalasPadam
  36. wiwwitt! lawa kasut! kehkehkeh..semoga berjaya bro~

    blog kau simple, kemas dan cepat loading..gua sukalah! :D

    BalasPadam
  37. xpe2...nnt leh gigit kasut tu cket2...ckup rsnya utk 1 sem ... :D

    BalasPadam
  38. kalo lapar , mkn kasot tu .. hehe..

    BalasPadam
  39. haha blaja bjimat ye..
    mak aih mna ckup 800..

    BalasPadam
  40. aku dpt PTPTN RM1500. Tolak yuran RM1200, tinggal la RM300 utk 4 bulan... hahhaa ujian dari Allah. Siapa bersabar, pasti ada ganjarannya... :D

    aku pakai selipar je pergi kuliah...hahaha

    BalasPadam
  41. tu dia.. dalam tengah berjimat, hang duk kalut beli tu ini.haha..
    nway, siapa2 pun kan, time duit tgh kering, time tu la keinginan membeli memuncak. tapi bila duit berjuta2. nak shopping pun tak ingat.haha..
    tabah la ye, hari2 makan telur je la :P

    selamat menjalani ibadah berstudy :)

    BalasPadam
  42. ingatkan pompuan ja kaki shopping. lelaki pon sama... hehehe

    BalasPadam
  43. Baru dpt rm dah habis separuh.... Babab nak?

    BalasPadam
  44. ahahaha..makin abis sem t mkin kebulur la tu..ahahaha..amal2kan puasa sunat la yerk.. :)

    BalasPadam
  45. bro..cat robot lu kaler kuning bro.. :p

    BalasPadam
  46. alahai kesiannya...tringat zaman belajar dulu pn ibu trpaksa ikat perut......

    BalasPadam
  47. ptptn bg sikit tp bayar lebih huhu

    BalasPadam
  48. kasut !!! sy pun gila kasut.. tp yg tumit tinggi ..heee

    BalasPadam

Terima Kasih :D