+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Ahad, 14 Ogos 2011

korang ni sayur r.. tak pikir pasal akhirat pun?

8:18:00 PG

Share it Please

"Saya beragama ISLAM" --dalam ic je kot--
tp cara hidup tidak islam..bodoh..
Akhirnya hanya ugama sajer yang tinggal... yatim seorang diri tanpa pembela.., 
Nabi dah takde, sahabat pun dah takde, mana ummat islam?, 

nampaknya korang semua perasan sibuk ada hal masing-masing.., 
maklumlah, drama bersiri tak habis tengok lagi..., malam karang nak tengok CD Hindustan disc 3, hmm, dengar kata ada jualan murah sempena ramadhan esok!, 
baju raya tak tempah lagi ni, hujung minggu ni nak kena up date lagu popular di carta radio, 
Majalah sukan dan hiburan yang di beli minggu lepaspun tak habis baca lagi ni, 
lagipun nak kena up date blog pulak hari ni,
 hari tu dah kalah main futsal la, malam ni mesti lawan balik, 
nak balik kampung raya ni ingat nak kena tukar sport rim baru ler.., eh, 
lagipun aku sibuk cari kerja yang gaji mahal tapi kerja senang... ,
 sibuk cari isteri cantik jelita macam artis tapi taat macam hamba, 
aku sibuk cari suami hensem dan kaya raya tapi beriman..ni yang perasan sibuk ni, 
nak kena cari semua tu, maklumlah, 
berusahalah kamu macam hidup seribu tahun..bla bla bla blah blahhhhh…

Sungguh..sungguh memalukan.. wat embarrasing..? Bulan puase ni la, kita nk buat amal oit... yg hangpa semua duk buat lolok sibuk tu buat pew? Cari la masa cikit.. untuk duduk..beristighfar..pohon kepada Allah..
Tak lari eh, harta dunia kalau tak kejar pun.. ni tak..solat taraweh pun, jarang2 sekali..nampak muka pada malam pertama je.. lepas tu..senyap terus..hilang entah kemana.. aku pun tak tahu.. haha..
Itu pasal la.. korang ni sayur .. tak pikir pasal akhirat pun....

7 comments:

  1. dunie zman skarang kan .. :)

    da follow awk ..! selamt berpuase .. ^^

    BalasPadam
  2. wah3,,kow la yg mnang key-chain comel 2 kn?? agk2 bley pas kt sini pom ok gk,hakhak...

    btw,tens 4 following me.. :)

    BalasPadam
  3. nice...bebeln yg mmpu mendetikkn keinsafan lm sanubari....

    BalasPadam
  4. betul tu.. ada gak yg langsung x g solat terawih... siap kata
    "klu aku nk g, dh lama aku g"
    alasan? penat..xde masa...
    tapi g beli brg nk raya dr petang smpai tgh malam takpe plk.. xtau nak kata apa dh...penat ngn manusia gni...emmmmm...

    ::tersambung bebel plk::

    BalasPadam
  5. Assalamualaikum.

    pabila hidup sekadar hidup, tanpa ada erti hidup. maka hidup tidak bermakna apa-apa.;)

    BalasPadam
  6. sayur pun boleh mkn kan.. hurm.. kita nie apa lah..

    BalasPadam

Terima Kasih :D