Cara-cara untuk mengelakkan diri daripada MELANCAP..


Perut masih sakit lg.. tapi ini tidak menjadi penghalang untuk aku berpuasa hari ini.. Entry hari ini, aku nk bagi yg special cikit.. haha.. Serius beb.. bab2 macam ni, mana boleh hang duk buat main2.. Cerita pasal MELANCAP jew... sekadar peringatan untuk diri aku sendiri dan korang semua..

Terdapat pelbagi cara yg boleh korang lakukan, untuk mengelakkan daripada melakukan aktiviti yg tidak sihat ini.. Ini hanya sekadar pandangan aku sahaja.. untuk yg lain, korang try r, search sendiri dekat google..


Cara-cara untuk mengelak daripada Melancap :
1) Baca dan kaji Al Quran banyak2 sampai masa terisi dengan baik, baru takdak nak fikir benda2 mcmtu.
2) Selalu perasan sibuk dengan kerja / ibadah sehingga lupa tentang perkara2 nafsu ni. PERINGATAN: Jangan sampai lepas kawin pun ko buat2 perasan sibuk dah..
3) Berpuasa dan selalu berada dalam keadaan berwuduk. Kalau nampak perempuan2 yg berpakaian seksi seksa, cepat2 pi amik wuduk.
4) Kalau betul2 nak elak zina, aku rasa takpelah, tapi kadang2 sendiri yang cari "penyakit"... dok pi tengok benda2 tak elok (skrgni banyak sangat!) ataupun dok tengok pompuan2 seksi seksa, then guna alasan nak elak zina... Alhamdulillah time aku muda remaja (sekarangni pun muda lagi!) dulu tak penah terfikir nak buat benda2 camni...


Ustaz aku pernah ckp, orang2 yang melancap ni nanti bila dibangkitkan kelak, tangannya akan bengkak disebabkan oleh aktivitinya itu...eee..takut dow..
Bukan niat nk berdakwah.. just nak ingat mengingat sesama kita.. Yang penting, jadikan bulan puasa ini, salah satu kesempatan untuk kita berubah..

25 comments:

izfanora berkata...

perkongsian yg baik tentang satu isu sensitif.

dulu tak tahu apa itu melancap. bukan nak cakaplah, tapi kawan2 sendiri yg bgtau. terasa mcm, "lebih baik tak tahu, dari tahu".

semoga kita semua tergolong dlm golongan hamba-Nya yang selalu mengingati-Nya. Amin..

azam berkata...

kawin cepat².....hehehe
lagi best kawin oooo........

♥CiK DuYuNG [Ca]♥ berkata...

eee~ dibangkitkn nnti tangan bengkak ek..kaum2 adam nie kena beringat la kan.

MN berkata...

peringatan untuk semua .
good info broo :)

Cik Purple Pinkypuff berkata...

sy cari2 shoutbox,tp xjumpe, jerit kat cni je la! :] entri awk nih seram jew, tak tau nak kate pe..=='

Zul Fattah berkata...

@izfanora : InsyaAllah..sekali sekala perlu juga kita ambil tahu tentang masalah ini

@azam : InsyaAllah, kalau ada jodoh, sekrang jugak nk kahwin..

@Cik Duyung : bukan kaum adam jew.. kaum hawa pun kena beringat.. huhu

@MN : tima kasih

@Cik Purple : maaf r, aku sudah buang shoutbox.. malas r main dengan benda tu.. rasa macam tak ada fungsi

NasZ berkata...

entry peringatan yang sangat baik.

MOHD NASER.com

miss inna berkata...

sebelum nie inna xtahu pun erti kata melancap tu..tp sekarang dah tahu...
entahlah,rasa seram sikit psl entry nie..btw, bgus, sbb ada peringatan..^^

شافروني صفر berkata...

insya Allah ...xyah nak lancap2 bila cukup masa storage dah penuh pandai la benda tu kuar sendiri melalui mimpi basah <---- lelaki faham maksud aku ni .... lgipun selain dosa ada pepatah Cina brkaitan kesihatan berkata "sepancut mani yg keluar sama seperti kehilangan 10 titik darah " ... Nice entry .

Suhami Ahmad berkata...

atok terkesima sekatika....baguih entry nih

3no gr33ny berkata...

TERKEDU..!

Cik Bell berkata...

entri yg bagOs!!! :D

'mitchie' yusoff berkata...

nice one !

alif ismail berkata...

ehem...hot betul tajuk nih...

alif ade sikit ole2 untuk fattah nih..

http://bloggeralif.blogspot.com/2011/08/doodle-untuk-zul-fattah.html

sYafIk-wAy berkata...

kahwin itu sedap !

Zac Rega berkata...

nice !! special untuk kaum adam . HIHI

Si Pujangga berkata...

nice info.. tok kesedaran bersama..

EndyScenes berkata...

haha , gile la . melancap akan merosakkan otot pada zakar dan menjadikannye bengkok dan menjadikan saluran zakar tersumbat , walaupun ade kajian yang menyatakan melancap itu dapat mehilangkan rasa bosan n memberikan nikmat dan mempuaskan diri. dan ade juga kajian menyatakan setiap lelaki wajib mengeluarkan air mani untuk mengelakkan kanser pade testis tetapi aku x percaya kerana melancap itu satu perbuatan yang dilaknati ALLAH S.W.T (;

Fendy berkata...

entri menarik......melancap ni perlu jika dpt elak maksiat..contohnya merogol...ustaz zamri pernah terangkan dl...perogol2 yg kuat seks memg boleh melancap..tp ad batasnya...utk elak maksiat

Anak Teruna berkata...

Pompuan pun ramai nk komen jugak? Keh3x...

hafrawiey ozakawa berkata...

setuju dgn tips tuh..:)


http://hafrawiegeek.blogspot.com/

V berkata...

KAT MANA NAK MENONTON TV1 ,TV2,TVi,TV3,NTV7,8TV,TV9 alhijrahtv,Astro Ria ,Astro Warna ,Astro Arena ,Astro Ceria ,Astro Prima ,Astro Oasis ,Astro Box Office Movie YA OK KINI ANDA TAK PERLU RISAU ANDA BOLEH MENONTON SEMUA CHANNEL TERSEBUT FREE DI http://vecasts.blogspot.com/2011/10/malaysia-tv-online-watch-malaysia-tv.html
TERDAPAT JUGA LEBIH 207 BUAH SIARAN RADIO ONLINE BOLEH DI DENGARI SECARA LIVE DI SINI jom terjahhhhhhhhhhhhh

mohd faizul berkata...

rase2 lelaki je ke yg melancap?kaum pompuan ade gk ke yg ber onani?

Tanpa Nama berkata...

fuhhh, bagus lah buat entri ni, kasi sedar skit kat orang ramai. Zaman sekarang ni memang senang nak terjerumus. Akhir zaman la katekan kan,

Gallery Dewasa berkata...

[x_x] Semua Serba Dewasa
[x_x] Foto Cewek Toket Gede Banget
[x_x] Kumpula Foto Cewek ABGT Toket Gede
[x_x] Cewek Montok pake Lingerie

[x_x] Foto Bugil cewek Jepang
[x_x] Kumpulan Foto Ngentot Nungging
[x_x] Foto Bugil Tante Toket Gede di Kamar Mandi

Koleksi foto-foto bokong yang seksi, semok, sekdut, montok dan bahenol<

koleksi bokep ngentot memek cewek bugil yang seru dan panas

[x_x] Pantat Montok Memek Tembem
[x_x] Cewek Jepang Bugil Hot Di kamar Mandi
[x_x] Foto Susu dan Pantat Montok Tante Seksi
[x_x] Foto Susu Montok Cewek ABG SMA
[x_x] Foto Tante Bugil Narsis


[x_x] Foto Pantat Seksi Montok
[x_x] Tante Putih Seksi Mulus
[x_x] Cerita Dewasa Ngentot Sama Tante Evi


Gadis bugil lalatX ngentot memek di kamar mandi
gadis bugil seksi surabaya bispak mau ngentot meme
Mulusnya Susu ini siap untuk di emut, info cewek telanjang yang mau ngentot memek
Koleksi photo cewek Kalem dan Mulus Lagi Telanjang Full Pic
[x_x] Foto Tante Toket Gede Montok
[x_x] Foto Manis Cewek Jepang Hot Bugil



Koleksi Toket Besar dan Bulet dengan Puting Merah menantang
Video Gadis Bugil Memek Lagi Ngentot Sama Bule
Foto Hot - Cewek Jepang Telanjang Pamer Memek Indah
ABG sekarang suka Upload Susunya sendiri lewat HP


Foto HOT | Cewek Narsis Cantik Bugil di Facebook,Cewek Masturbasi Pakai Jagung Rebus
Berpose menantang sambil pamer memek
cewek panggilan jakarta buat ngentot memek semalam


abg bugil
foto cewek facebook cantik
cewek abg ngemut kontol besar

foto cewek abg pamer memek sempit perawan
foto cewek masturbasi pakai jagung dan sex toy
gambar / foto vagina perawan
tante girang doyan kontol
gambar / foto vagina montok
gambar / vagina / memek / meki / gawok















































































































































Catat Ulasan

Terima Kasih :D

 
Blogger Templates