+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Khamis, 25 Ogos 2011

Berapakah panjang sebenar ular tersebut?

5:46:00 PTG

Share it Please
 

Salam semua.. Jom kita main kira-kira.. haha.. cuba jawab soalan aku ni..?

Dalam kubur akan di lepaskan ular yang besar dan panjangnya sebulan perjalanan untuk azab manusia yang tidak bersolat, sekiranya di ambil perjalanan manusia biasa yang sihat dan berumur dalam lingkungan 30 tahun, berapakah panjang sebenar ular tersebut?

kira r..gunakan semua formula matematik korang dan akal korang.. kira r bertapa hebatnya kuasa Allah..?

14 comments:

  1. azab yg pedih buat meraka yg ingkar...

    BalasPadam
  2. semoga smua dpt pengajaran..
    cik fattah, sis tak jumpa shoutmix la..huhu

    BalasPadam
  3. @SIS 92 : maaf r..blog aku memang tak xde shout box.. haha.. malas aku letak..

    BalasPadam
  4. kuasa Allah membatasi segala-galanya.. tak mampu terkira dek akal fikiran manusia yang cetek..

    BalasPadam
  5. ermm kan..mesti gile panjang kan..ya Allah..

    BalasPadam
  6. serius.. kebelakangan nih asyik mimpi ular jer.. bangun2 jadi seriau sangat2... tengok benda panjang jer teringat ular.. adus...

    BalasPadam
  7. x cukup tgn nk kire.. nk pinjam tgn nk kire blh x???

    :( takot nye....

    BalasPadam
  8. pnjang tak terkira tu .. huhuu ..Nauzubillah ~

    jgn la tinggal solat

    BalasPadam
  9. x yah kira panjang la...kira azabnya pun da x sanggup...

    BalasPadam
  10. wah. takutnya.

    ya Allah semoga kta semua dijauhkan..
    nota kaki: thanks for de info

    BalasPadam
  11. tukar bulan kepada jam
    1 bulan (30 hari) = 720 jam
    manusia berjalan lebih kurang 20km/jam
    20 X 720 = 14 400 km

    BalasPadam

Terima Kasih :D