+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Rabu, 17 Ogos 2011

AKU YANG TIDAK AKAN BERUBAH LAGI

10:57:00 PG

Share it Please

Aku berjumpa sahabat lama…Dia dah berubah
Sudah berubah
Tak munasabah..?
Sungguh banyak dia berubah…

Aku bertanya kenapa dia berubah?
Dari ‘ahli surau’ kepada kehidupan manusia biasa?

Dia menjelaskan
bahawa dia telah melihat banyak keburukkan “ahli surau”
Jarang bersama keluarga..
Cakap benda sama.
Abaikan dunia…

Pakaian macam org arab
Rasa diri bagus…
Suka bersembang…
Tak ada masa depan…
Membazir harta org ramai(masjid)…
Buat bising…
Kasihan umat menderita…

Aku kata
Aku dah 20 tahun memeluk ugama islam
Dalam ugama ini aku jumpa banyak keburukkan orang islam…
Merompak…
Berzina…
Rasuah…
Membunuh…
Sumbang Mahram…
Mengedar dadah…
Mengfitnah…
Jerangkong dalam almari
Haruan makan anak
Anjing tersepit yang dilepaskan…
Rogol-bunuh-bakar!

Tapi aku tak tinggalkan ugama islam…
Aku harap kau tidak murtad
Kerana ramai yg murtad bila tengok keburukkan
Juga ramai yang tinggalkan surau bila lihat keburukkan ‘ahli surau’…
Bukankan Allah bagi dua mata?
Satu lihat baik orang
Satu lihat buruk sendiri..
Barulah mata hati akan faham kebenaran….

nota batang kaki : ini entry lama aku..dan aku postkan kembali..kerana isu murtad semakin hari semakin banyak berlaku.. entry ini aku tujukan kepada kawan aku.. yg akhirnya telah kembali ke pangkal jalan.. setelah termasuk di dalam group murtad di FB.. aku harap engko jadikan pengalaman itu sebagai pengajaran supaya tidak terjerumus di dalam isu Murtad itu lg.. Ingat Allah..

14 comments:

  1. murtad.!!!....PANCUNG.....

    BalasPadam
  2. guide la dia balik. mungkin dia terleka dengan keindahan sementara dunia.

    MOHD NASER.com

    BalasPadam
  3. kena bimbing orang yg macam tu..

    BalasPadam
  4. ni la manusia bila nmpk yg buruk je.. kebaikan dia xnk amik tau.. ssh..

    BalasPadam
  5. murtad????eeerrr...!!!!!mintk dijauhkanlah!!ada org tuh bangga mengaku diri dia murtad..jatuh imej islam....

    BalasPadam
  6. murtad ? ish . nauzubillah.. T___T

    BalasPadam
  7. adoii..murtad..issue besar skrg kan

    BalasPadam
  8. uish? die da murtad kaa?? astagfirullah al-azim

    BalasPadam
  9. bimbing lah dia.. tp mmg benar skrg umat islam sendiri x tunjukkan indahnya islam..

    BalasPadam
  10. nauzubillah!
    klo dah murtad, cepat2 bimbing kawan tu spy boleh blk kepada agama islam semula...

    BalasPadam
  11. your doodle request dah siap.=) sila ambil dan komen k?

    http://farah-hime.blogspot.com/2011/08/cik-dolly-dan-inchek-doll-batch-2.html

    BalasPadam
  12. aloiiii murtad tu kot....bahaya toi. non muslim akan buat macam2 utk sesatkan kita...melalui hiburan,wang ringgit....kuatkan imanlah...so zul pa g tarik lah dia ke pangkal jalan...:)


    blog nie xde chaxbox ka km yg rabun ayam???

    BalasPadam
  13. @Cik Pika : belum lagi la..dia just termasuk dalam group murtad di fb..
    sekrang ni dia dah insaf la..

    @cik kasut : memang tak ada chat box la.. aku dah buang la.. x ade function kot..

    BalasPadam

Terima Kasih :D