+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Isnin, 15 Ogos 2011

Aku masih Belum lagi...Korang sudah ke??

3:01:00 PTG

Share it Please



Aku... hari ini, Bukan nak cakap pasal Cinta..hari raya atau pasal nasi lemak...,
Tunaikah Hak ugamapun belum lagi..inikan pulak pasal benda-benda yg macam ni.. sia-sia babe..
Aku belum menunaikan Hak Salam, Yang mana aku wajib bagi salam pada semua orang islam di jalanan, tapi aku kadang-kadang just hey! Hoi! ..Woi.. Hello.. Mnatang nie..!!
sebelum tu..

Assalamualaikum!!! semua

Aku juga belum menunaikan Hak Solat, Yang mana aku wajib solat jemaah dan solat sunnat dan solat tahajjud tapi aku kadang kadang just solat wajib sahaja, itupun dengan sambil lewa, acuh tak acuh! ..Cis kepada diri sendiri!!- --cakap pandai r, tapi time nk buat, banyak la ko punya songeh--

Dan lagi, Aku belum menunaikan Hak Al-Quran, Yang mana aku wajib Khatam Al-quran paling kurang 2 kali setahun tapi aku biarkan masa lapangku dengan baca komik dan baca blog ..--aku Al-Quran pun tak pernah khatam lagi ni..nak cite pasal Al-Quran..? memang tak layak r---

Aku juga belum menunaikan Hak Zikir, Yang mana aku wajib berzikir pada waktu pagi dan petang iaitu waktu yang di haramkan solat, waktu pergi kelas dan balik kelas tapi aku lebih  suka dengar radio dan update lagu popular arghh! cukupkah jika aku sekadar ber’zikir’ dengan lagu nashid???..huh!

Dan yang nyatanya, Aku belum lagi menunaikan Hak dakwah, Yang mana aku wajib ajak orang kapir masuk islam dan ajak orang islam amal ugama tapi aku msih bersenang lenang dalam kehangatan kain selimut di subuh hari..--bagi aku tido lg best--

Tak kesemua itu..yg patut kita lakukan..? So korang semua jangan pandai cakap sahaja..cuba tengok balik diri masing2.. Tengok r diri aku ni..cakap pandai r..tapi bila nk buat, macam2 alasan..
Itulah kehidupan..penuh dugaan..tapi aku sedang berusaha utk menjadi lebih baik dari hari semalam..
renung2kanlah..

p/s : nk tanya korang.. macam mana eh nk block no telefon org dari telefon kat no aku..?
---bajet awek ramai..--

14 comments:

  1. Yang mana aku wajib solat jemaah dan solat sunnat dan solat tahajjud tapi aku kadang kadang just solat wajib sahaja...

    solat sunat mane ade wajib,, hehehe

    BalasPadam
  2. ini just dari pandangan aku la.... solat sunat yg belum aku buat..dan wajib bagi aku buat..

    BalasPadam
  3. ermm...sama sama kiat renungkan..

    kalau pakai nfon sony boleh manage call..kalau nokia tak pasti laaa.. :D

    BalasPadam
  4. bagus bro kalo selalu muhasabah diri camni... nanti2 Inshaallah akan dibuka pintu hati...

    BalasPadam
  5. aku pun jenis cakap je kemas. tp x buat gak aku ni.. aduss

    BalasPadam
  6. Salam;
    sebenarnya semua kita tak sempurna..jdi wajiblah kita mencari kesempurnaan dgn jln Allah..

    BalasPadam
  7. mmg kita xboleh jadi sempurna..tp boleh kan kita jadi lebih baik? sementara masih hidup :)

    BalasPadam
  8. tingkatkan amalan...lawan nafsu di bulan ramadhan..insyaAllah

    BalasPadam
  9. teruskan usaha. sama la kita. hehehe.

    MOHD NASER.com

    BalasPadam
  10. tunaikan lah sblm terlambat ^^

    BalasPadam
  11. kalau guna sony sng nk setting sapa yg boleh call kita. :)

    good sharing. sama2 tegur menegur.

    BalasPadam

Terima Kasih :D