+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Ahad, 7 Ogos 2011

3 Cara Untuk Berjaya

10:11:00 PTG

Share it Please

hanya sekadar renungan..

Tiba2, aku teringat kata2 kawan aku..kawan lama, satu sekolah dengan aku.. hanya kelas yg membezakan kami..
Dia selalu berkata kepada aku.. semalam, dia menghantar mesej kepada aku..

"Biar bodoh asalkan mahu belajar, Biar kabur asalkan terus mencari, Biar dimarah kerana belajar, asalkan tidak di marah kerana Kurang Ajar"

Sekali lg aku dengar ayat ini.. memang ayat ini mampu membina.. dan sangat membina..
menjadi pedoman kepada aku, untuk terus belajar.. Walaupun, result exam aku tak seberapa.. tapi aku tetap berusaha untuk belajar, biarlah apa orang nk kata..
kerana aku ni nama jew, student, tp kadang2 tu stupid jugak..
haha..


10 comments:

  1. weeee :)
    sgt berguna tu
    cube pratikkan nie
    hehee

    BalasPadam
  2. bodoh tp nak belajar bagus.. bodoh malas belajar itu yg kurang bekenan~

    BalasPadam
  3. bodoh tp nak belajar bagus.. bodoh malas belajar itu yg kurang bekenan~

    BalasPadam
  4. hoho, berjaya atas usaha sendiri itu penting..Allah xkn mengubah nasib umatNya, selagi umatNya tidak mengubah nasib mereka sendiri.. :)

    BalasPadam
  5. tak ada orang bodoh dalam dunia k? malas dan rajin je. itu yang bezakan.

    MOHD NASER.com

    BalasPadam
  6. tiada sapa pun yang tiba2 jadi cerdik pandai dengan begitu saja... semuanya kene bermula dari 0....

    belajar...belajar dan trus belajar...

    no pain...no gain...

    BalasPadam
  7. jangan BELAJAR tuk jadi KURANG ajar sudeh :p

    BalasPadam
  8. like.. dengan statement kawan kamu tu.. ;)

    yg penting kite RAJIN untuk BERUSAHA.. insyaallah kita akan jadi owg yg PANDAI.. kankan..?? Nie x..dah tau kite tak berape pandai.. MALAS plak tu.. tak de usaha untuk mempertingkatkan diri.. TU TAK BAGUS!!

    BalasPadam
  9. suka n33 nim hehehe...cayok2

    BalasPadam
  10. usaha tangga kejayaan...kepandaian itu satu anugerah dr Tuhan..biar bodoh,asal mahu berusaha,insyaAllah hasilnya nnt akan lebih baik...^^

    BalasPadam

Terima Kasih :D