+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Isnin, 18 Julai 2011

Maut Akibat Tergelincir

2:42:00 PTG

Share it Please
Wooo... dahsyat bro... dahsyat... ini berita gua semalam punya ma... sat-sat...ni apasal aku cakap bro..gua ni..? (pengaruh KL Gangster r tu)...
Apa yg aku nk cite ni bukan pasal KL Gangster la.. ni cite panas..semalam punya.. Masa aku pergi bercuti2..erm..berkelah daa.. Aku pergi area Besut, pergi Lata Tembakah..Sebelum tu aku dengan kawan2 aku singgah r dulu di Pantai Bukit Keluang, Terengganu..Pergi jalan2 jew la.. aku ikut kawan aku Hazwan yg ajak join member ex KMKN, pergi bakar ayam...

Kami pergi bakar ayam di Lata Tembakah.. jadi ini kali ke 3 aku pergi sana.. Punya la, jauh perjalanan, akhirnya sampai jugak.. haha...maklumla, tersilap jalan..Lepas habis mandi, makan- makan, kami pun balik r..
Dalam perjalanan balik ke rumah, aku singgah sat di Jeram Linang.. tempat air terjun, yg selalu aku pergi tu..
Wooo..disini la peristiwa itu berlaku... ada budak mati lemas...mangsa bernama Mohd. Azrul Nizam Zainal Abidin, 20 Tahun.. sama umur dengan aku la..dia orang Bachok datang temankan member dia mandi jew..last2 dia tergelincir, jatuh r dalam air.. lepas tu mati do...tak ada orang selamat..

Memang sedih r masa tu.. ari ni, ada keluar paper, nk tahu lebih lanjut di sini .. aku tak mahu r cite panjang.. ajal maut semua di tangan Tuhan.. apa yg mampu aku buat ialah, sedekahkan Al- Fatihah buat Allahyarham..semoga rohnya ditempatkan di kalangan golongan yg soleh.. Amin ya Robb..

7 comments:

  1. ajal maut itu ditangan Tuhan... walau dia tak mandi... tapi bila ajal sudah dtg menjemput...apa pon leh jd..
    -AlFatihah-

    BalasPadam
  2. kan berhati2 lorr... ermmm papon boleh jd bila tiba masanya... al fatihah~~

    BalasPadam
  3. mati itu pasti..
    hidup itu insyaAllah..

    al-Fatihah buat arwah..

    BalasPadam
  4. alfatihah.. peringat utk kita agar hati2. sedih dengar berita begitu.

    BalasPadam
  5. al-fatihah, semoga beliau ditempatkan dikalangan orang orang yang beriman.

    BalasPadam

Terima Kasih :D