+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Jumaat, 22 Julai 2011

Cara-cara menghilangkan boring semasa naik lif..

4:20:00 PTG

Share it Please
Apa mamat ni buat sini..? pi main jauh2 nuh..
Korang pernah naik lif tak..? aku ni jarang naik lif...? korang tahu tak lif tu, binatang apa? Apala, lif pun korang tak tahu... Ok la.. lif ni sebenarnya..sejenis makanan raja2 melayu.. dahulu kala... hahaha...
haha...gurau jew k.. nk tahu search r kat google..itu pun, aku nk kena bagitahu kew..?

Aku nk bagi tip sikit ni..so sapa2 yg nk menghilangkan boring semasa naik lif..boleh r cuba cara aku ni..

1. Ketika anda hanya berdua dengan orang tak dikenali, cuit bahunya!
    Kemudian anda pura-pura melihat ke tempat lain..

2. Buat muka menyeringai kesakitan sambil pegang kepala anda dan menjerit "Diam, semuanya diam!".

3. Bawalah kamera dan ambillah gambar semua orang yang ada di dalam lif.

4. Pindahkan meja kerja anda ke dalam lif. Jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka sudah membuat appoinment?

5. Letakkan sebuah bungkusan di sudut lif, jika ada yang masuk, tanyakan apakah mereka mendengar bunyi tik... tik... tik...

6. Anda pura-pura jadi pramugari! Tunjukkan prosedur keselamatan penerbangan seperti di dalam kapalterbang.

7. Ketika pintu menutup, beri pengumuman kepada semua orang. "Bertenang, jangan panik, jap lagi die bukak balik!".

8. Bukalah beg tangan anda, sambil melihat ke dalam beg tangan, tanyalah "Oksigen cukup tak kat situ?"

9. Diam dan jangan bergerak sama sekali di sudut lif, menghadap dinding, jangan sesekali keluar.

10. Dengarkan suara di dinding lift dengan stetoskop.

11. Buatlah garis di lantai sekeliling anda menggunakan kapur, lalu beritahu "Ini adalah area SAYA"

OK..that all...peace yo..

6 comments:

  1. hahaha...lawak e...

    hum...ape yang bezanya... hihi...

    BalasPadam
  2. lawak2...boleh tambah lg satu..
    kentut dalam lif tu..konfirm,lepas semua bau...masing2 x ngaku spe yg kentut...
    p/s:maaf la x senenoh tp kdg2 tu ler jd..especially org yg baru lepas makan durian...ffuuhhh

    BalasPadam
  3. suka buat peace sign menghala ke kamera cctv..hahaha..

    BalasPadam
  4. hahahaha.. lawak giler... nak try r pas ni.. :D

    BalasPadam
  5. omakk aii bermanfaat betoii entry nii hahaha nt aku nk snap semua orng y nek lif haha

    BalasPadam

Terima Kasih :D