+60 111-684 0717 BLOG PENULISAN ZUL FATTAH

Isnin, 18 Julai 2011

Bulan Kembali Bersinar..

12:59:00 PTG

Share it Please

haha,, hai semua, minggu ni aku akan main blog semula.. aku baru lepas top up broadband aku.. so, dapatla, aku main blog puas2 minggu ni.. Hahaha.. kepada kawan aku Aidil yg nk sangat aku mengecohkan suasana dlam FB, tunggu yew..minggu ni aku akan bagi kauw2 punya r... ko nk sangatkan?? hehe..

erm... dengan entry hari ini...aku nk start dengan yg simple2 jew dulu.. seperti yg korang baca di atas, tajuk entry aku hari ini..."Bulan Kembali Bersinar".. Haa.. aku nk maksudkan disini ialah.. sekarang ni kan..Bulan Syaaban.. dan kelmarin ialah, Nifsu Syaaban.. Aku harap, mulai kelmarin.. aku dapat berubah r.. buku amalan aku dah masuk buku baru... jadi aku nk dapat yg baik2 r...Kalau nk dapat yg baik2, kena r buat benda baik-baik.. haha...amacam? ada bra nk lawan..?

Aku ni nama jea Muslim..Islam, tapi perangai aku, tak menampakkan aku ni macam Muslim..Mcam mana pulak perangai korang?? adakah aku ni teruk? jahat?.. erm..itu semua aku tak ambik kisah da...walaupun, aku ni orang cop sebagai kaki pukul di sekolah..dan pernah kena pukul.. haha..(kaki gaduh la)..aku  dah tak mcam dulu... Jadi,apa yg perlu aku buat utk berubah ni..?

Ok la.. aku mulakan dengan perkara yg simple dulu.. yg dapat melambangkan aku jadi Muslim.. huhu.. jom kita sama2 try..!!

★ Dont say HELLO ♥ Say ASSALAMUALAYKUM
★ Dont say THANKS ♥ Say JAZAKALLAH KHAIRAN
★ Dont say TC BYE ♥ Say FII AMAN ALLAH
★ Dont say GREAT ♥ Say MASHAALLAH
★ Dont say OK ♥ Say INSHAALLAH
★ Dont say I'AM FINE ♥ Say ALHAMDULILLAH
★ Dont say WOW ♥ Say SUBHANALLAH

aku dapat ayat ni..dari Fb.. InsyaAllah..aku akan cuba utk mengamalkannya.. Amin ya Robb...

2 comments:

Terima Kasih :D