Ahad, 31 Julai 2011

Betul ke Syaitan kena Ikat?


Haha..tak sabar rasanya nak berpuasa..Oit.... Jangan lupa ye.. malam ni solat teraweh..dan esok pose.. haha..
Aku harap  Ramadhan tahun ini lebih bermakna dari tahun lepas punya.. haha..
Setelah 2 tahun tak dpat bepuasa bersama keluarga..tahun ni, aku ada masa utk berpuasa bersama2 dengan family aku..tapi yg tak best nya.. ramai family aku yg tak ada.. huhu..tak pew  la.. lagi pun, diaorang semua sudah ada keluarga masing2 .. Haha.. aku sudah biasa la...

Dalam kita duk suka2 sambut Ramadhan ni.. masih ada jugak dosa yg akan kita lakukan kn? 
Aduh..macam mana ni boleh berlaku..? bukankah, syaitan sudah diikat..? 
Aku pun masih tak faham dengan pernyataan ini..!!! Tolong explain cikit kat aku..?


8 ulasan:

  1. syaitan diikat.. tapi nafsu still ada..

    BalasPadam
  2. betul..syaitan dah diikat.. kita sekarang berperang dengan nafsu kita..

    BalasPadam
  3. salam...

    Selamat menjalani ibadat puasa dengan sempurna.

    Selamat bersahur juga!!

    Salam Ramadhan dari alif..

    BalasPadam
  4. Selamat Menyambut Ramadhan Almubarak n Slmt Berpuasa...

    BalasPadam
  5. Ramadan bulan yg mulia..
    Tertutup pintu-pintu neraka..Terbuka pintu-pintu syurga..Syaitan-syaitan dibelenggu.
    ”Selamat Berpuasa & Selamat Berbuka”
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    أهلا وسهلا يا رمضان!! ... رمضان كريم
    firestartingautomobil.blogspot.com
    bukandoktorveterinar.blogspot.com
    ~~~~~~~~~جزاك اللهُ خيراً~~~~~~~~~~~~
    Jom Terjah entry terbaru ??
    Ucapan Selamat Berpuasa & berbuka

    BalasPadam
  6. bestnyer dapat bukak posa ngan family...waaaaa nak ler jugak kan....nie pun bercinta toi bangun sahur tadi...nie pn berkira2 bila ler abik cuti nie :(

    BalasPadam
  7. syaitan diikat..tapi nafsu masih dengan kita. kita lebih ikut nafsu dr akal kita.

    MOHD NASER.com

    BalasPadam

Terima Kasih :D

Another Source

JANGAN TERTIPU dengan tulisan-tulisanku..kerana itu BUKAN PENGUKUR IMAN seseorang, JANGAN TERTIPU dengan tulisan-tulisanku.. kerna aku hanyalah seorang MANUSIA BIASA yang masih lagi dalam proses MENCARI kemilau CAHAYA ISLAM. BERUSAHA menjadi UMAT yang SOLEH dan bukan bermaksud aku adalah manusia sempurna..tapi melalui tulisan-tulisanku ini, aku berusaha MENCARI REDHA ALLAH dan MEMPERBAIKI DIRI untuk menjadi yang TERBAIK, InsyaAllah..!!

TIDAK AKAN BAIK suatu PERKATAAN melainkan dengan perbuatan, dan tidak akan baik suatu perkataan dan PERBUATAN melainkan dengan niat, dan tidak akan baik suatu perkataan, perbuatan dan NIAT melainkan dengan SUNNAH..